Haber Merkezi - İstanbul'un tarihi camilerinden Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde yeni düzenleme, yarından itibaren başlıyor. Camiyi ibadete gelen kişiler ve camiyi kültürel amaçlı ziyaret eden yabancıların girişleri birbirinden ayrılırken, ayrılma çalışmalarında sona gelindi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Ayasofya’da başlattığı restorasyon ve koruma çalışmaları kapsamında;  ziyaretçiler için hazırlanan galeri katında bulunan III. Ahmet Çeşmesi'nin karşısına konumlandırılan bilet gişesi sayesinde bu ayrım yapılacakç Gişe, yarın yani 15 Ocak itibariyle hizmete girecek.

Gezi güzergâhı boyunca koruyucu önlemlerin alınacağı Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde gerekli güvenlik kameraları ile yangın algılama ve acil anons sistemleri de yerleştirildi. Caminin galeri katındaki mermer kaplamalarda ve ahşap korkuluklarda ise temizlik ve koruma çalışmaları Bilim Kurulu’nun onay ve danışmanlığıyla restoratör ve konservatörler tarafından yapıldı. Bakan Ersoy’un, daha önce Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde başlatılacağını duyurduğu ziyaretçi yönetim planı uygulaması sayesinde, artık tarihî camide uzun kuyruklar oluşmayacak. 

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin lansmanı yapıldı 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin lansmanı yapıldı

Ayasofya

Yarın itibariyle başlayacak olan uygulama sayesinde, turistler de camideki ibadet ortamını da bozmadan ziyaretlerini gerçekleştirebilecek. Tarihî camiye turistik amaçla gelen yabancılardan alınacak giriş ücreti ise 25 Avro olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi