Teknoloji

Apple, yapay zekasına '50 milyon dolarlık' eğitim aldıracak

Teknoloji devi Apple, yapay zeka teknolojisini eğitmek için çalışma yapacak. Böylece Apple, haber kuruluşlarıyla yeni bir anlaşma gerçekleştirmek istiyor. Şirketin anlaşma sağlaması durumunda ise, haber makaleleri yapay zekayı eğitmek için kullanılacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haftalarda yapay zekası için büyük bir adım attı. Bu kapsamda büyük haber ve yayın kuruluşlarıyla görüşmelere başlayan teknoloji kurumu, jeneratif yapay zeka sistemlerinin geliştirmesi noktasında materyallerini kullanmak için izin istedi.

New York Times'da yer alan habere göre Apple, yeni yapay zekasını eğitmek adına haber makalelerinin arşivlerini lisanslamak için 50 milyon dolar değerinde teklifler yaptı. Haberde Apple'ın, Vogue ve The New Yorker'ın yayıncısı Conde Nast; NBC News, People, The Daily Beast ve Better Homes and Gardens'ın sahibi IAC ile görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi. Fakat şirketin temasa geçtiği yayıncılardan bazılarının bu teklife sıcak bakmadığı da haberde yer aldı.

Bu görüşmeler,  Apple'ın bilgisayarların bir insan gibi görüntü oluşturmasına ve sohbet etmesine olanak tanıyan üretken yapay zeka geliştirme yarışında rakiplerini nasıl yakalamaya çalıştığının ilk örneklerinden birini oluştmakta. Yapay zeka uzmanlarının sinir ağları olarak adlandırdığı teknoloj sayesinde, desenleri tanımak için fotoğraf ya da dijital metin yığınları kullanılacak. Mesela bilgisayarlarda, binlerce kedi fotoğrafını analiz edilmesi sayesinde bilgisayar da  bir kediyi tanıyabilecek.