Erciyes Teknopark tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu işbirliğiyle düzenlenen Kapadokya IP (Fikri Mülkiyet) Günleri’nin dokuzuncusu, 5-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Etkinlik, fikri mülkiyet hakları konusundaki güncel sorunları ve çözümleri ele almak amacıyla bir otelde yapıldı.

Etkinliğe, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Genel Sekreteri ve Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. İbrahim Narin, ve Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç’ın yanı sıra, çeşitli teknopark, teknoloji transfer ofisi, AR-GE merkezleri ve patent ofislerinden gelen uzmanlar ve davetliler katıldı.

Bakan Uraloğlu doğruladı: 85 milyonun kişisel verileri hackerların elinde Bakan Uraloğlu doğruladı: 85 milyonun kişisel verileri hackerların elinde

Programda konuşan Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç, teknolojideki hızlı ilerlemelerin ve yeniliklerin ülkelerin ekonomik kalkınmasındaki rolüne vurgu yaptı. Yapay zekanın hızla geliştiğini belirten Dalkılıç, fikri mülkiyet yasalarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Dalkılıç, Erciyes Üniversitesi’nin 105 patentinin 9’unun lisanslandığını ve bir patentin ihale yoluyla devredildiğini, ayrıca üniversite patentlerinin ABD, Almanya ve Avusturya’ya ihraç edilerek teknoloji transferi gerçekleştirildiğini açıkladı.

ERÜ Genel Sekreteri ve Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. İbrahim Narin, etkinliğin fikri mülkiyet haklarının korunmasına katkıda bulunacak önemli görüşlerin paylaşıldığını ve ekosistem üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak ise etkinliğin önemini vurgulayarak, kurumlarının fikri mülkiyet hakları ve yapay zekanın bu alandaki yansımaları üzerine yürüttüğü çalışmaları aktardı. Etkinlik, katılımcıların fikri mülkiyet hakları ve teknolojik yenilikler hakkında bilgi edinmelerini sağladı.

Kaynak: AA