Teknoloji

Apple, iPhone kameraları için sensör üretecek

Apple, iPhone cihazlarındaki kamera sensörleri için harekete geçiyor. Sensör için Sony'den destek alan Apple, kamera sensörünü kendisi üretmek istiyor. Şirketin kameralara verdiği önemin Apple Vision Pro karma gerçeklik gözlükleriyle birlikte daha da arttığı belirtildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Dünya teknoloji devi haline gelen Apple, yıllardır dünyada önde gelen görüntü sensörü üreticisi olan Sony'nin kameralarını kullanıyor. Kamera konusunda Sony'den destek alan iPhone, kameraları için bir atılım yapacak. Apple'ın donanım ve yazılımı mükemmel bir şekilde bütünleştirme arayışının, iPhone, iPad ve Mac bilgisayarlar için 'A' serisi ve 'M' serisi işlemcileri geliştirmenin çok ötesine geçeceği düşünülüyor. 

Bloomberg'in haberine göre, Apple, kamera sensörleri de dahil olmak üzere daha birçok donanım bileşeninin tasarımını kendi bünyesine taşımayı düşünüyor. iPhone telefonları için kameralarını çok önemseyen Apple; Apple Vision Pro karma gerçeklik cihazı ve otonom sürüş sistemleri gibi gelecek uygulamalarda da arttırmayı istiyor.

Ayrıca kendi donanımını kullanarak performansı yeni seviyelere yükseltmeye çalışan Apple'ın kameraları da kendisi üretmek istiyor. Kendi kamerasını kendisi üretmek için harekete geçen iPhına