Eğitim

Ankara'da 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi kapılarını açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Başkan Mansur Yavaş, kütüphane ile birlikte öğrencilere yönelik çeşitli projelerin hayata geçirildiğini açıkladı.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yaptırılan "100. Yıl Gençlik Kütüphanesi" 26 Eylül 2024 saat 11.00'de düzenlenen törenle hizmete açıldı. İzmir Caddesi'nde bulunan kütüphanenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte okuyan yaklaşık 400 bin öğrencinin rahat etmesi için pek çok proje gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Yavaş, gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek merkezler inşa ettiklerini vurgulayarak, "Okuyan Ankara projemizde bugün 7. kütüphaneyi açıyoruz. Ayrıca metroların altında, AŞTİ'de ve çeşitli alanlarda olmak üzere öğrenciler için 12 sessiz çalışma istasyonlarını vatandaşlarımıza kazandırdık" diye ekledi. 

Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla öğrenci topluluklarının faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Yavaş, özellikle dar gelirli öğrenciler için İngilizce hazırlık kursları, hazırlık sınavları ve yapay zeka destekli üniversite hazırlık kursları başlattıklarını vurguladı.