Kayseri Düver Şantiyesi'nde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin 2028 yılının ilk yarısında tamamlanacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, bu hat ile birlikte Kayseri’nin hızlı tren konforuna kavuşacağını ve ulaşım süresinin ciddi oranda kısalacağını vurguladı.

İstanbul'a hızlı trenle ulaşım süresi 5,5 saate düşecek!

Bakan Uraloğlu, Ankara-Kayseri arasındaki seyahat süresinin mevcut demiryolu ile 7 saat sürdüğünü, yeni hat ile bu sürenin 1 saat 45 dakikaya ineceğini açıkladı.

Ayrıca, İstanbul'a hızlı trenle ulaşım süresinin de 5,5 saate düşeceğini belirtti. Uraloğlu, bu proje ile yıllık 242 milyon avro ekonomik kazanç sağlanacağını ifade etti.

Eylem Tok'un tutukluluğunun devamına karar verildi Eylem Tok'un tutukluluğunun devamına karar verildi

 142 kilometrelik yeni bir tren hattı!

Proje kapsamında Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasında 142 kilometrelik yeni bir çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa ediliyor. Uraloğlu, Yerköy ve Kayseribölgelerinde çalışmaların hızla devam ettiğini, GT-2 Tüneli'ndeki kazı destekleme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Projede 21 tünel, 18 demiryolu köprüsü, 224 menfez, 27 üstgeçit ve 92 altgeçidin inşa edileceği belirtildi.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre olacak!

Bakan Uraloğlu, Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre olacağını ve Edirne’den Kars’a uzanan Doğu-Batı hızlı demiryolu koridorunun önemli bir parçası haline geleceğini ifade etti. Projenin tamamlanmasıyla Kayseri'nin ulaşım altyapısında büyük bir dönüşüm yaşanacağını dile getirdi.

Editör: Nur Yıldız