Tuncer Cücenoğlu’nun “Çığ” oyunu bir kez daha Rusya’da Tuncer Cücenoğlu’nun “Çığ” oyunu bir kez daha Rusya’da

(16)CEMRE POLAT/ANKARA- Anadolu Görsel Sanatlar Derneği’nin (AGSAD) 10’uncu yaş günü, Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi Mutluluk Sergi Salonu’nda yapılan karma sergiyle kutlandı. Derneğin 46 sanatçısının fırçalarından çıkan çok sayıda eser, açılış kokteyliyle izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Ankara’nın sanat çevresinden çok sayıda ismi ağırlayan organizasyonda bir araya geldiğimiz AGSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Altan ve dernek kurucularından Onur Sezer, çalışmaları hakkında 24 Saat Gazetesi’ne konuştu.
Proje koordinatörlüğünü Ressam Şule Balan’ın yaptığı 10. Yıl Kuruluş Sergisi, 21 Nisan Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak. Ayrıca sergi kapsamında pazar günü saat 14.30 ile 17.30 arasında Neşe Üçer tarafından Yağlıboya, Nilgün Dörtok tarafından Suluboya, Ali Fuat Süer tarafından Baskı Workshop’ları verilecek. 
ALTAN,  “YOLUMUZA IŞIK TUTAN ATATÜRK’ÜN İLKELERİYLE HER ZAMAN SANATA VE SANATÇIYA DESTEK OLACAĞIZ”
AGSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Altan, derneğin kurulduğu günden bu yana sanatın birleştirici gücüyle hareket ettiğini vurguladı. Aynı şiarla yollarına devam edeceklerini söyleyen Altan, “10 yıl önce Anadolu’da bir sanat derneği kurmak için yola çıktık. Amacımızı, ‘sanatı Anadolu insanı ile buluşturmak, halkla tanıştırmak; sanatçıyı korumak ve yüceltmek, sanatı tanıtmak ve başkentimizi sanatın da başkenti yapmak için çalışmak’ olarak belirledik ve benimsedik. 
Derneğimiz, yolumuza ışık tutan Atatürk’ün ilkeleriyle, sanat yolumuzdan şaşmadan, her zaman sanata ve sanatçıya destek olarak, sosyal sorumluluk projelerini yerine getirerek, insana dokunarak çalışmaya devam edecek. Bizden sonra gelecek genç sanatçılar, çıtayı daha yükseğe taşıyacak ve nice on yılları kutlayacaklar. 
Bazı kilometre taşları önemlidir, 10’uncu yıllar da onlardan biri. Birçok zorluğa rağmen ayakta kalmış ve varlığını ispat etmiş derneğimizi bugünlere getiren geçmiş dönem başkanlarına ve değerli üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizlerden sonra gelecek arkadaşların derneği daha iyi yerlere getireceğini düşünüyorum” diye konuştu.
SEZER, “AGSAD, ÜLKEMİZİN KÜLTÜR SANAT HAYATINDA NİTELİKLİ PROJELERE İMZA ATACAKTIR”
AGSAD kurucularından Onur Sezer ise derneğin kuruluşundan bu yana geçen 10 yılda sadece Ankara'da değil, ülkenin birçok kentinde etkinlikler düzenleyerek varlığını sürdürdüğünü belirtti. Sezer, derneğin gelecekte de kültür sanat hayatına nitelikli projelerle imza atacağını ve kurumsallaşma sürecine hız vereceklerini ifade etti. Derneğin topluma ve çevreye doğrudan etki yaparak kültür sanat hayatında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. 
Sezer, “2012 yılında bir grup kültür ve sanat insanının kurulmasında yarar gördüğü dernek ile ilgili çalışmalar 2014 yılında son buldu ve derneğimiz kuruldu. Gönüllü kuruluşlar yaşadığı toplum ve çevre için en önemli organlardır. Onların çalışmaları içinde bulundukları çevrenin hayatına direkt etki yapar ve şekillendirir. AGSAD geride bıraktığı 10 yılda ülkemizin birçok kentinde sergiler açarak etkinlikler düzenleyerek kuruluş amaçlarına uygun olarak varlığını sürdürdü. 
10 uncu yaşını kutlayan AGSAD bundan sonraki yıllarının planlamasını yaparken kurumsallık süreci ve Anadolu’da yapacağı etkinliklerin programlanmasına hız vermelidir. Tüm üyelerimize katkıları için teşekkür ediyorum. Sanatın birleştirici gücü ile AGSAD ikinci 10 yılında birikimleri, tecrübeleri ile ülkemizin kültür sanat hayatına nitelikli projelere imza atacaktır” sözlerini aktardı. 
(1)DÖRTOK, “DERNEĞİMİZ GELECEK GENÇ NESLİN ELLERİNDE İLERİYE TAŞINACAK”
Sergi Ressamlarından Nilgün Dörtok ise AGSAD yönetiminde gençlerin olmasını her zaman önemsediklerini belirtti. Derneği ilerici ve aydın bir yönetimle sürdürdüklerine inandığını dile getiren Dörtok, genç nesillerin derneği daha ileriye götüreceğine inandığını ifade etti. Dörtok, “İki dönem AGSAD yönetiminde görev aldım, bundan sonra üyesi olarak devam edeceğim. Burada bulunmaktan her zaman gurur duydum. Dernek olarak her zaman ilerici, aydın bir yönetim sürdürdüğümüze inanıyorum. Eğrisiyle doğrusuyla 10 yılı kat ettik. Bizden sonra genç nesiller peşimizden gelecek. Onların, derneği daha ileriye götüreceklerini umuyorum” diye konuştu.  
ÜÇER, “SANATA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Derneğin yaş gününü kutlayan bir diğer Ressam Neşe Üçer ise sanata olan bağlılığını ve uzun yıllardır resimle iç içe olduğunu vurguladı. Ressamlık hayatından ve çalışmalarından söz eden Üçer, “65 yıldır resimle uğraşıyorum. Dernek üyeleri olarak her birimiz hem bireysel hem toplu olarak sanatı ayakta tutmak için çalışıyoruz. Çoğu kişi inanmasa da 2 yaşımdan beri resim çiziyorum. Suluboya sanatçısıyım. Uzakdoğu’da Çin fırça tekniği çalıştım, Türkiye’de ise yağlıboya ağırlıklı çalışıyorum. Daha çok doğa resimleri çiziyorum. Doğa, resimde en güzel hocadır çünkü değişkendir” dedi.

Editör: Ramazan Atabey