Güncel

Alper Gezeravcı'dan gençlere: "Harika potansiyelinizi uzay alanına yansıtmaktan çekinmeyin"

Antalya Diplomasi Forumu'nda gerçekleşen "Uzay Diplomasisi: Yeni Fırsatlar Keşfetmek" başlıklı panele, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da katıldı. Gençlere seslenen Gezeravcı, "Bu alandan sakın korkmayın, harika potansiyelinizi uzay alanına da yansıtmaktan sakın çekinmeyin" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Antalya Diplomasi Forumu 2024'te "Uzay Diplomasisi: Yeni Fırsatlar Keşfetmek" paneli gerçekleşti. Panele; Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Yu Çi, Uluslararası Uzay Federasyonu Genel Müdürü Christian Feichtinger ve eski Belçika Senatosu Üyesi ve Switch to Space Başkanı Dominique Tilmans katıldı.

Gezeravcı panelde, uzay diplomasisinin önemini belirterek şunları söyledi: "Dünyanın farklı alanlarında ne tür krizler olursa olsun, ne tür çatışmalar ve anlaşmazlıklar yaşanırsa yaşansın, uzay her zaman birleştirici bir platform olmuş, insanların çabalarını iyi bir sonuca dönüştürmüştür. Çok şükür ki 7 ulusu ve 9 milleti tek bir platformda bir araya getiren, sadece bir araya getirmekle kalmayıp onlara birlikte çalışmak ve insanlığın geleceğine katkıda bulunmak için çok iyi bir şans veren büyük misyonun bir parçası olduk."

Gezeravcı, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu önemli misyon bize, çocuklarımıza hayal kurma fırsatı verdi. Türkiye çocuklarına ve aynı zamanda Türkiye'yi rol model olarak gören diğer ülkelerin çocuklarına da kendilerine ve potansiyellerine güvenme imkanı verdi. Çocukken film ve belgesellerde uzayla ilgili bir şey gördüğümde, kendime, 'Bu rüya diğer uluslara ve diğer ulusların çocuklarına ait.' derdim. Uzay misyonu, Türk çocuklarına hayallerinin önünde hiçbir sınır olmadan potansiyellerini yerine getirmelerini sağlıyor." 

Gençlere seslenen Gezeravcı, "Gençler, bu alandan sakın korkmayın, harika potansiyelinizi uzay alanına da yansıtmaktan sakın çekinmeyin. Uzay endüstrisi büyüyor, kendinizi bunun bir parçası haline getirin ve buraya imzanızı atın. Uzayla alakalı gelişen ve değişen bir trend var. Tüm dünyada yatırımlar artıyor. Bu alanda yapılan çalışmalar ve katılımcı ülkeler burada bir çalışma imkanı buluyor. Bizim ülkemizin uzayda bir yer hak ettiğini her zaman düşünmüştüm. Uzayla alakalı faaliyetlere katılmayı hak ediyoruz. Uzay alanında çok ciddi bir potansiyelimiz var. Türk vatandaşlarıyla her zaman gurur duydum. Pratik zekamızla, çözümlerimizle büyük potansiyelimiz var. Bırakın çocuklarımız bizim başlattığımız bu yolda yürüsünler." dedi.