Özel: Milli futbolcumuza iki maç ceza verilmesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karar Özel: Milli futbolcumuza iki maç ceza verilmesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karar

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UEFA’nın bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral’a soruşturma başlatması ve Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok” açıklamasına, “Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa’da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır” sözleriyle tepki gösterdi. 

UEFA’nın, Avusturya filelerine iki gol birden atarak A Milli Futbol Takımı'nın çeyrek finale yükselmesini sağlayan Merih Demiral hakkında soruşturma başlatmasına yönelik tepkiler devam ediyor. 

AKP'li Çelik, sosyal medya aracılığıyla hem UEFA’ya hem de "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok” diyen Almanya İçişleri Bakanı  Faeser’a tepki gösterdi.

Çelik'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

“Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın milli futbolcumuz Merih Demiral’ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez. Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa’da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır.”

Ne olmuştu?

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Demiral'ın bozkurt işareti yapmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Faeser, paylaşımında, “Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan, Almanya istihbaratının Almanya’daki Ülkücü Hareket ile ilgili analizini de paylaşan Faeser, “Güvenlik birimlerimiz Almanya'daki Türk aşırı sağcıları yakından takip ediyor. 'Bozkurtlar' Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izleniyor” dedi. 

Muhabir: Kağan Karacehennem