AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

''Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye büyük acılat yaşatmış olan 12 Eylül darbesinin yıl dönümüydü. Bütün darbeler aslında huzuru sağlamak için ortaya çıkarlar. Darbelerden bir gün önce varolan huzursuzluk aynı güçler iş başındayken nasıl giderilememiştir. Bu darbelerin huzuru sağlamakla ilgili değil belli bir siyasi projeyi ulaşmak üzere planladığı çok açıktır.

12 Eylül darbesinin en büyük zararlarından birisi anayasa ile ortaya çıkan, sivil siyasetin üstünlüğünü gasp eden sonuçlarıdır. Darbe anayasasından Türkiye'nin kurtulması gerekir. Bunun için de sivil anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır.

Türkiye'yi hala bu darbe sürecini taşıyan anayasadan kurtarmak gerektiği açıktır. Sivil anayasanın yapılması gelecek nesillere bir borçtur.

Demokrasinin en büyük taşıyıcısı AKP'dir.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesi 

Ayşenur Ezgi Eygi'yi dualarla uğurladık. Allah rahmet eylesin. İsrail güçleri bu kardeşimizi doğrudan hedef alarak öldürmüştür. Hepsinin cinayetten yargılanması gerekir. Bazı basın kuruluşları Ayşenur kardeşimizden bahsederken militan diyorlar. Bunlar barışı smavunan herkese militan derler.

Dendias'ın açıklamaları

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Kayseri'de konuştu: Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Kayseri'de konuştu:

Yunanistan'daki gelişmeleri her zaman yakından takip ederiz. Biz buradaki hak ve menfaatlerimizi masada korumak, müzakere yoluyla çözmek iradesindeyiz. İki komşu ülkeyiz. Bölgeyi istikrarsızlaştırmak amacıyla geldiğini ve gelmek istediğini biliyoruz."

Editör: Erva Gün