Politika

AKP Sözcüsü Çelik: Erdoğan'a verilen her destek, Evlad-ı Fatihan'ın hatırasının korunmasına verilen destektir

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı "Büyük Balkan Buluşması"nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen her desteğin, Evlad-ı Fatihan'ın hatırasının korunmasına verildiğini vurguladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Büyük Balkan Buluşması"na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Çelik, yüreklerinin, Evlad-ı Fatihan'la olduğunu vurguladı. 

Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde Balkanlar'da Evlad-ı Fatihan'ın eserlerine sahip çıkma konusunda özel bir gayret sarf ettiğini kaydeden Çelik, Balkanlar'da birçok eserin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla restore edildiğini belirtti. 

"Recep Tayyip Erdoğan'a verilen her destek, Evlad-ı Fatihan'ın hatırasının ve manevi mirasının korunmasına verilen destektir" diyen Çelik, "Cumhur İttifakı bu bilinçle yoluna yürümektedir. 14 Mayıs, 28 Mayıs seçimlerinde siz kardeşlerimiz buna güçlü bir destek verdiniz. Eminim şimdi hep beraber bu desteği sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye Yüzyılı"nı ilan ettiğini hatırlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Büyük zorluklardan büyük badirelerden hep beraber geçtik. Evladı Fatihan'ın hatırasını, manevi mirasını omuzlarımızın üstünde taşıyoruz. Şimdi önümüzde artık şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na taşıyacak bir yol var. Onun için gelin hep beraber Türkiye Yüzyılı şehirleri için bu güçlü desteği bir kere daha oluşturalım. Yüreğir'de Halil Nacar diyelim, Adana Büyükşehir için Fatih Mehmet Kocaispir diyelim. Hep beraber sizlerin desteğiyle, sizlerin bu güçlü duruşuyla bu günümüzü inşallah 31 Mart seçimlerinde imza atacağımız büyük zaferin bir yıl dönümü olarak kutlayalım."