Güncel

Akaryakıtta yeni dönem! Artık sadece tek fiyat olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi için "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırladı. 30 Nisan'da yürürlüğe girmesi planlanan düzenlemeye göre "Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle satılan akaryakıt ürünlerinin fiyat farkıyla satılmasının önüne geçilecek. 

Sabah gazetesinin haberine göre; akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzin ve dizel "Ultra Forceultra kuvvet", "Power-güçlü", "fuelsave- yakıt tasarruflu", "VMax", "VPro" gibi ifadelerle fiyat farkı eklenerek satılıyordu. Yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği, araca ekstra performans kattığı ileri sürülerek normal akaryakıttan daha yüksek bir fiyat konulan akaryakıt ürünlerinin 30 Nisan yürürlüğe girmesi planlanan düzenleme ile sabit fiyattan satılma şartı getirilecek.