Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Uluslararası toplumun duyarsızlığı, insanlık adına utanç verici

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yazıcı, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 75. yıl dönümünde tüm insanlığın Dünya İnsan Hakları Günü'nün kutlu olmasını diledi.

Abone Ol

Haber Merkezi - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 75. yıl dönümünde tüm insanlığın Dünya İnsan Hakları Günü'nün kutlu olmasını dileyen Yazıcı, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde yer alan değerlerin, İsrail'in Filistin'e yönelik uyguladığı soykırımla yerle bir edildiğini" bildirdi.

Başkan Yardımcısı Yazıcı, 75 yıl önce beyanname ile güvence altına alınan hakların ihlal edildiği, insanların en temel hakkı olan yaşama hakkının elinden alındığı, yani beyannamede yer alan tüm değerlerin yok sayıldığı bir dönemden geçildiğini vurguladı. 

İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü alanındaki uluslararası belgelerin ortaya koyduğu yükümlülüklerin bugün bizzat bu sözleşmelere, belgelere imza koyan bazı devletler tarafından ya ihlal edildiğine ya da görmezden gelindiğinın altını çizen Yazıcı şu ifadeleri kullandı:

"Tüm insanlığın vicdan muhasebesi yapmak zorunda olduğu bir sürecin tam ortasındayız. Bugün, insanlığın vicdanını yaralayan, küresel adaletsizliğin sembolü haline gelen başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında en temel insan hakkı olan yaşama hakkı tüm dünyanın gözleri önünde ihlal edilmektedir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde yer alan değerler, İsrail'in Filistin'e yönelik uyguladığı soykırımla yerle bir edilmektedir. Ne acıdır ki, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, bu vahşete seyirci kalan sözde gelişmiş devletlerin samimiyetten uzak mesajlarıyla geçiştirilmektedir. Beyannameyi imzalayan ülkelerin bugün insan hakları konusunda çifte standart uygulayan ülkeler haline gelmeleri son derece üzücü ve düşündürücüdür. İnsan haklarına, özgürlüklere, demokrasiye en çok vurgu yapan ülkeler, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını bile savunamaz noktaya gelmişlerdir. Uluslararası toplumun duyarsızlığı, samimiyetsizliği insanlık adına utanç vericidir."