Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı

Haber Merkezi - Hafta sonu yapılan CHP Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olan ancak yeterli imzayı toplayamadığı için adaylıktan çekilen eski PM üyesi Örsan Öymen Cumhuriyet'te yer alan yazısında, başkanlık yarışının sadece iki aday üzerinden yürütülmesini eleştirerek Özgür Özel'in geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadrolarında yer almasından dolayı farklı bir çizgi izleyip izlemeyeceğini sordu. "Adaylara, siyaset, ticaret, medya ilişkileri kullanılarak, haftalarca süren sistematik bir medya ambargosu uygulandı" diyen Öymen, kurultay sırasında kullanılan afişlerin de Kılıçdaroğlu ve Özel'i öne çıkaracak şekilde yerleştirildiğini dile getirdi. 

CHP'nin Kılıçdaroğlu döneminde sağa kaymasının Özel döneminde devam edip etmeyeceği konusundaki bilinmezliğe değinen Öymen,  "Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda seçimi kaybetmiş olması, tarihi bir dönüm noktasına dönüşebilir. Ancak, CHP genel başkanı seçilen Özgür Özel’in, bu konularda, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ne kadar ve hangi ölçüde ayrıştığı da belirsizliğini korumaktadır. 

Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde yer alan ve geçmişte yapılan tüm hatalara ortak olan, ayrıca kurultayı kazanmak için, kurultay sürecinde siyasi söylem değişikliğine giden Özgür Özel’in, neleri değiştirip değiştiremeyeceğini, zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar