Haber Merkezi - Hamas'ın saldırılarını bir kez daha kınayan Blinken "Hamas Filistin halkını temsil etmiyor, Filistinli siviller korunmalı" dedi. Blinken savaşın genişlemesini ve İran'la karşı karşıya gelmeyi istemediklerini de ekledi.

Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi

Blinken'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

"Tüm ülkelerin kendilerini terörizme karşı koruma hakkı olduğunu kabul ediyoruz, bu nedenle Hamas'ın İsrail'e karşı barbarca terör eylemini kesin bir dille kınamalıyız. Tüm ülkelerin, bu gibi bir saldırının tekrarını önlemek için kendisini savunma hakkı olduğunu tanımalıyız.

Hepimiz sivilleri korumanın hayati bir ihtiyaç olduğunda hemfikiriz. İsrail'in de kendisini koruma zorunluluğu ve hakkı var ama bunu nasıl yaptığı önemli

Biliyoruz ki Hamas Filistin halkını temsil etmiyor ve Filistinli siviller Hamas'ın yaptığı kıyım için suçlanamaz. Filistinli siviller mutlaka korunmalıdır. Gıda, su, ilaç ve diğer insani ihtiyaçların Gazze'ye akışına izin verilmeli.

Hamas'ın saldırılarında hayatını kaybedenler arasında en az 33 ABD vatandaşı var

ABD, Gazze ve Batı Şeria'ya 100 milyon dolar ek insani yardım göndermeye kararlı. Bununla son 2,5 yılda yaptığımız yardım 1,6 milyar dolara ulaşacak

Hepimiz bu çatışmanın yayılmasını engellemekte kararlıyız.

İranlı liderler sürekli olarak İsrail'i haritadan silme tehdidinde bulunuyor. Son haftalarda İran'ın "uzantıları" sürekli olarak Irak ve Suriye'deki ABD personeline saldırdı. ABD İran'la çatışma istemiyor. Ama İran ya da "vekilleri" ABD personeline saldırmayı sürdürürse, vatandaşlarımızı koruruz. Güvenliğimizi kararlılıkla savunuruz."

Editör: Erva Gün