İsrail, 77 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürürken Ankara kalıcı ateşkesin sağlanması ve Filistin devletinin bağımsızlığı için diplomasi trafiğine devam ediyor. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze için diplomatik temaslarını arttırırken ABD basını, ilginç bir değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye, Filistinli grupları bir araya getiriyor"

ABD basını, Türkiye'nin El Fetih ve Hamas'ın üst düzey mensuplarını bir konferansta bir araya getirme girişiminde bulunduğunu yazdı.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin iki Filistinli grup arasında devam eden görüşmelerin parçası olduğunun sinyalini verdiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "El Fetih ile Hamas'ın görüşmemesi diye bir durum söz konusu değil. Görüşüyorlar. El Fetih ile Hamas'ın birbiriyle barışık yaşaması şart. Bunlar birbiriyle adeta et ve kemik gibiler" sözleri haberde yer verildi.

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas lideri Heniyye ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz'da Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Erdoğan'ın, Abbas ve Heniyye'yi Ankara'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın, Filistin'in, Türk halkının gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade ettiği kaydedildi. Erdoğan'ın görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu şehit olan Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediği de aktarılan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Filistin halkının birlik ve beraberliğinin önemine dikkati çekerek, Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün, barış sürecini baltalamak isteyen aktörlerin işine yaradığını belirtti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gazze'ye uygulanan ablukayı kabul etmediklerini belirterek, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı."

Editör: Erva Gün