Güncel

9. Köy, 6 Şubat depremlerinin medyaya etkisini incelemeye devam ediyor

6 Şubat depremleri, toplumun birçok kesimini etkilediği gibi bölgedeki gazetecileri ve basın kurumlarını da etkiledi. Gazeteciler Cemiyeti 9. Köy Haber Merkezi deprem bölgesinde gazeteciliğin durumunu ve ülke gündeminde 6 Şubat depremlerinin nasıl ve hangi ölçüde yer aldığına ilişkin 'Fay Hattındaki Medya' raporunun üçüncüsünü yayımladı.

Abone Ol

Gazeteciler Cemiyeti 9. Köy Haber Merkezi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin, deprem bölgesindeki etkilerini raporlaştırmaya devam ediyor. Fay Hattındaki Medya rapor dizisinin üçüncüsünü yayınlayan 9. Köy Haber Merkezi,  Eylül – Ekim 2023 tarihleri arasında depremin Türkiye ve deprem bölgesindeki etkisini haberler ve yaşanan olaylar üzerinden ele aldı. 6 Şubat depremlerinin yarattığı yıkıcı etki, ihmaller ve yargılama süreçlerinin yanında raporda "Yalnızca Yerel Medya Değil, Deprem Gündemi de Unutuluyor", "Deprem Bölgesinde 'Yokluklar' için 'Dezenformasyon Yorumu', "Cemiyet'in Başvurusuyla 'Dezenformasyon Suçu' AYM'ye taşındı" gibi ülke gündeminde yer eden konular da işlendi. 

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı'nın koordinatörlüğünü üstlendiği raporun editörlüğünü ve yazarlığını Yıldız Yazıcıoğlu ile Çağrı Kaderoğlu Bulut gerçekleştirdi. e-Dergi formatında okunabilen raporun grafik tasarımı ve dizgisi ise Ateş İlbaşı tarafından yapıldı.

Raporun tamamını okumak için tıklayın.