Haber Merkezi - Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçıların çalışmalarını bir araya getiren BASE’in 7.edisyonu 13-17 Aralık tarihleri arasında Bilgili Sanat işbirliğiyle, Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde düzenleniyor. BASE'de, 26 şehirde bulunan 38 üniversiteden yeni mezun 120 sanatçının  gerçeklik ve düşlere dair yorumlarını sanatseverlerle buluşacak. BASE 2023’te resim, fotoğraf, seramik, cam, heykel, video, yeni medya, grafik tasarım, geleneksek Türk Sanatları gibi farklı disiplinlerde üretilmiş 130 eser yer alacak. Yeni mezun sanatçıların yaratıcılıklarını ve üretme motivasyonlarını desteklemek, onların sanat profesyonelleri ve sanat izleyicileri ile diyaloglarını geliştirmek misyonuyla 7 yıldır düzenlenen BASE bu yıl 2023 mezunu olan sanatçıların eserlerini bir araya getirecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla; Bilgili Sanat işbirliği ve Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde, Trendyol Sanat ana sponsorluğunda; Jumbo, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda bu yıl yedincisi gerçekleşecek olan BASE, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni nesil sanatçıların dünyaya ve sanata bakış açılarını gözler önüne serecek. 

base_13_17_aralik_ta_akaretler_siraevlerde_h40873_10838

Her yıl sanat dünyasından değerli isimlerin yer aldığı çok sesli bir seçici kurula sahip olan BASE’in 2023 yılı başvurularını; Ahmet Doğu İpek, Alp Sime, Belkıs Balpınar, Derya Yücel, Ebru Nalan Sülün, Erkan Özgen, Erol Tabanca, Günnur Özsoy, Mehtap Baydu, Misal Adnan Yıldız, Neriman Polat, Ömer Özyürek, Selen Sarıoğlu Süloş, Tayfun Erdoğmuş, Volkan Aslan ve Yasemin Özcan değerlendirdi. Genç sanatçılara dijitalde bir alan açarak onların eserlerinin geniş kitlelerle ulaşmasını sağlayan Trendyol bu sene etkinliğin ana sponsorluğunu üstlendi. Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, konuyla ilgili olarak “Bir teknoloji şirketi olarak teknolojinin bize sunduğu sonsuz olanaklardan faydalanarak topluma en önemli katkımız olan, dijital uçurumun hayatın her alanında kapanması doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trendyol Sanat’ta sanatı her an herkes için ‘ulaşılabilir’ kılmayı hedefliyoruz. Sanatseverlere ulaşmak isteyen genç sanatçılar başta olmak üzere tüm sanatçılarla Türkiye’nin farklı illerindeki sanatseverler arasında dijital köprü kuruyoruz. Bu yıl yedincisi gerçekleşecek olan BASE 2023’ün ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  İlk kez Trendyol Sanat’ta yer alan genç sanatçıların işlerini de BASE’de özel bir sergide sanatseverler ile buluşturacağız. Tüm sanatseverleri bu eşsiz deneyimi yaşamaları için BASE’e bekliyoruz” dedi.

1702291475_besime_polat_1

Zeugma Mozaik Müzesi 3 sergiye ev sahipliği yapıyor Zeugma Mozaik Müzesi 3 sergiye ev sahipliği yapıyor

‘İyi Bak Dünyana’ hareketinin öncülüğünü yapan disiplinler arası üretim ve paylaşım platformu Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), bu yıl da BASE’e desteğini sürdürüyor. 13-17 Aralık tarihleri arasında Akaretler Sıraevler’de gerçekleşecek BASE sergisi kapsamında 41 numaralı binada BASE 2017 sanatçılarından Kübra Boy’un ‘Bağ’ adlı enstalasyonu izleyicilerle buluşacak. Birbirimize kolektif bir güçle bağlı olduğumuzun altını çizen enstalasyon, insanın içsel doğasıyla çevresi arasındaki derin bağlantıları ve birlikte yarattığı umudu izleyiciye aktarıp, doğaya ve diğer insanlara olan duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.

1702291483_Su_Erekul_1

Editör: Deniz Ali Tatar