Haber Merkezi - İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, ikinci haftasında Beyoğlu’na yani İstiklal Caddesi’ne yayılıyor. İstiklal Caddesi’nin cıvıltısına tiyatronun sihrini katan festival, izleyicilerine caddenin görkemli tarihinin tanığı olan birbirinden değerli mekânlarda geçmiş ile bugün arasındaki bağları sorgulayan ve anlamlandıran oyunlar sunuyor.

06_çirkin_kolaj_1

H. Can Utku, İlias Maroutsis, Fulya Özlem, Sandra Penso, İlyas Özçakır, Çağdaş Ekin Şişman’ın yazdığı, İlyas Özçakır’ın tasarlayıp yönettiği, mekâna özgü yaratılan Büyük Zarifi Apartmanı, Pembe Çıkmazı’ndaki 150 yıllık binayı 1-2-3-4-5 Kasım’da tarihi gerçeklerle harmanlanan kurmaca hikâyelerin sahnesine dönüştürüyor. Firuze Engin’in yazıp Güray Dinçol’un yönettiği, Anadolu’nun gelenek ve masallarından ilham alarak kurgulanan ve seyirciye özel bir deneyim olarak tasarlanan Çirkin 2-3-4-5 Kasım tarihlerinde Hope Alkazar’da; genç kuşağın üretkenlikleriyle dikkat çeken iki başarılı ismini, yazar-çevirmen-dramaturg Ferdi Çetin ile yönetmen-oyuncu Kayhan Berkin’i ilk kez bir araya getiren Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı ise 3-4-5 Kasım tarihlerinde Metrohan’da izlenebilecek. Üç oyun da Pimapen’in gösteri sponsorluğunda izleyiciyle buluşacak.

"Kutsal İşgal" belgeseline Saraybosna'daki festivalde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" verildi "Kutsal İşgal" belgeseline Saraybosna'daki festivalde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" verildi

27.ITF_ZarifiApt_FatihYilmaz_20230824_827.ITF_ZarifiApt_FatihYilmaz_20230824_8

Senarist ve oyuncu Ercan Kesal’in izleyicisiyle ilk kez tiyatro sahnesinde buluşacağı Ayazmanın Yılanı ise yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru Tekfen Holding’in desteğiyle, 4 ve 5 Kasım’da Atlas 1948 Sineması’nda sahnelenecek.

01_ayazmanın_yılanı

Editör: Deniz Ali Tatar