Çankaya Belediyesi'nden "Kadın Emeği Pazarı" Çankaya Belediyesi'nden "Kadın Emeği Pazarı"

Haber Merkezi - 2024 yılının ilk haftasında, gişe sonucu açıklandı. Sinema salonuna giden seyircinin yüzde 50’sinden fazlası, TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” filmini  izledi. 29 Aralık’ta vizyona giren film, toplam 387 bin 583 kişi tarafından izlenirken, vizyondaki ilk haftasına lider olarak başladngıç yaptı.

Bu yıl vizyona giren 11. TRT ortak yapımı animasyon filmi olan “Rafadan Tayfa: Hayrimatör”, Türkiye’deki tüm sinema salonlarında vizyona girerek lokasyon rekoru kırdı. Film, ayrıca 28 Aralık’ta Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre ve Birleşik Krallık’ta da 98 sinema salonunda vizyona girdi. Yurt dışındaki sinemaseverler tarafından büyük beğeni gören film, 5 Ocak’ta ise Azerbaycan’da vizyona girecek.

Rafadan Tayfa’nın son macerasını aktaran TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” filminin yönetmenliğini serinin diğer üç filmini de yönetmiş olan İsmail Fidan üstleniyor. Fidan, aynı zamanda filmin müziklerine de imza attı. Yapımın senaryosunu ise Arzu Yurtseven kaleme aldı.

Editör: Haber Merkezi