Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği Ankara'nın başkenti oluşunun 100. yılı nedeniyle Erimtan Müzesi'nde gerçekleşen söyleşiye Gazeteci Yazar Zeynep Göğüş konuk oldu. Göğüş Everest Yayınları'ndan çıkan ve Ankara Kalesi'nin de bir roman karakteri olarak yer aldığı 'Çok Yalan Söyledik' kitabını Şevket Bülent Yahnici'nin moderatörlüğündeki söyleşide anlattı. Romanın ana mekanlarından biri olan Ankara Kalesi'nin karşısında yer alan Erimtan Müzesi'nde gerçekleşen söyleşiye Cemiyet Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Genel Sayman Ali Topçu, Yönetim Kurulu üyeleri Önder Sürenkök ve Zeynep Gürcanlı, Cemiyet üyeleri ve çok sayıda kitapsever katıldı. 

Kitapta Ankara başrolde

8757b2_af891bb5db524dcab3277d8d234de2e5~mv2

Geçtiğimiz haziran ayında çıkan 'Çok Yalan Söyledik' Ankara belgeseli hazırlamak için büyüdüğü şehre dönen Işıl'ın, yerleştiği Kale civarında ve başkent sokaklarında gezdikçe hem kendi geçmişine hem de ülke tarihine doğru bir yolculuğa çıkmasını ele alıyor.  İlk  yapıtı Işık Ülkesinden ile Yunus Nadi Roman Ödülü’nü, Yok Çünkü Telafisi romanıyla da Oktay Akbal Edebiyat Ödülü’nü kazanan Zeynep Göğüş, 312 sayfa boyunca Türkiye'nin darbeler tarihini işlerken Ankara'yı ve Ankara Kalesi'ni objektifin merkezine koyarak şehrin zaman içerisindeki değişimini de anlatıyor. 

ÇOK YALAN SÖYLEDİK

Hitit şehri Kayalıpınar'da kraliyet ailesi üyelerinin mühürleri bulundu Hitit şehri Kayalıpınar'da kraliyet ailesi üyelerinin mühürleri bulundu

Zeynep Göğüş

Everest Yayınları, 2023

312 sayfa

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar