Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, sosyal medya hesabından Fener Rum Patrikhanesi Patriği I. Bartholomeos görüştüğünü paylaşmıştı. 

Kulis: İki bakanın görevi tehlikede Kulis: İki bakanın görevi tehlikede

Görüşmede devam eden işbirliklerini değerlendirdiklerini belirten Zelenski, Bartholomeos'dan "ekümenik patrik" diye söz etti. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, X üzerinden paylaşımı alıntılayarak, "Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski Türkiye’nin iç işlerine karışıyor. Zelenski, Balat papazı Bartholomeos’u ekümenik ilan etti! Ülkesini sorumsuz ve dengesiz politikalar ile Rusya ile savaşa ve tahribata sürükleyen Zelenski Fatih kaymakamlığına bağlı Fener Rum patrikhanesine ekümeniklik vermiş!" yazdı.

Zelenski'yi "Ukrayna'yı ateşe atan bir profesyonel komedyen" olarak niteleyen Özdağ, Ukrayna liderinin Ortodoks dünyasını dizayn etmeye çalıştığını iddia etti. 

Zelenski'nin Türkiye'nin egemenlik haklarına saldırdığını söyleyen Özdağ, şöyle devam etti: 

"Türkiye’nin egemenlik haklarına açıkça saldıran Zelensky, kendi ülkesine ve dünya barışına zarar vermeye devam ettiği gibi Türkiye-Ukrayna ilişkilerine de zarar veriyor. Dışişleri, Zelensky’nin bu münasebetsizliğe eminiz gereken tepkiyi GÖSTERMEYECEKTİR."

Editör: Erva Gün