Haber Merkezi  - TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon oranının yüzde 37.57 olarak belirlenmesi, Ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranını netleştirdi.

TBMM'nin bir süre kapalı olması ve şu ana kadar emekli maaş zammına eklenecek refah oranı ile seyyanen artış oranının netleşmemesi nedeniyle, Ocak ayında yatırılacak maaşların yalnızca yüzde 37.57 oranında zamlanacak olması bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, aralık ayında aldıkları maaş oranlarına göre 2024 yılının ilk ayında bu rakamları hesaplarında görecek:

Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi

Zam farkları ileri bir tarihte yatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınca ilerleyen günlerde açıklanması beklenen refah oranı, seyyanen zam ve toplu sözleşme payının peşinden emeklilerin maaşlarına alacakları yüzde 37.57'lik artışın üstündeki ek zam, ilerleyen tarihlerde hesaplara yatacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafınca yürütülecek çalışmanın peşinden emekliler için ödenecek kesinti bedelinin ay sonu ya da şubat ayı maaşlarına eklenmiş şekilde hesaplara yatırılması planlanıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLAR ZAM ALAMAYACAK

Halihazırda kök maaşı 7 bin 500 liranın altında bulunan milyonlarca emekli, maaşlarına yansıtılacak yüzde 37.57 oranındaki artışın kök aylıklarına getirilmesi sebebiyle, eyleme geçirmek Ocak ayında herhangi bir zam almamış olacak.

Mevcut şartlarda 4 bin 500 ile 5 bin 500 lira seviyeleri arasında maaş alan milyonlarca emekli, bu oranlara yüzde 37.57 oranında artış eklenmesi halinde aylıklarının 7 bin 500 lirayı aşmaması sebebiyle 17-26 Ocak tarihleri arasında da aynı aylığı almış olacak.

Editör: Haber Merkezi