Politika

Yusuf Tekin'in 'laiklik anlayışımız farklı' dediği CHP'den açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “CHP’nin laiklikten anladığı şey ile bizim anladığımız şeyler farklı” sözlerine CHP'den yanıt geldi. CHP Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "“Cumhuriyete ve Atatürk’e husumet, tarikat ve cemaatlere muhabbet besleyen, ideolojik saplantılarının güdümünde öğretmen ve öğrencilerin geleceğini karartan bir milli eğitim bakanı ile aynı çizgide olmadığımız doğru” açıklamasını yaptı.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP Genel Merkezi’nde katıldığı bir programda yaptığı konuşma gündem olmuştu.

Tekin konuşmasında, “Şu an inkılap tarihi dersimiz bir Cumhuriyet tarihi dersine dönüşmüş durumda ve bunun içerisinde 27 Mayıs da var, 12 Mart da var, 12 Eylül de var, 28 Şubat da var, 15 Temmuz da var. Bizim programlarımıza eleştiri yöneltiyorlar. Diyorlar ki: ‘Laiklik ilkesiyle bağdaşmıyor.’ Programlarımızın dini inanç ve ibadet hürriyetini garanti altına alması, insanların inançlarına saygı gösterilmesi anlamında bizim müfredatımız gerçekten dört dörtlük. Fakat CHP’yle bağdaşması mümkün değil bunun” dedi. 

Cumhuriyet'ten Talyan Gülkanat'ın haberine göre, Tekin’in sürekli geçmişe yönelik tartışmalar açtığını ve yarını gözden kaçırdığını söyleyen CHP Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Televizyon programlarında incir çekirdeğini doldurmayacak tartışmalarla, saatlerce halkın gündemini değiştirmeye çalışan yandaşlar gibi kendisinin asıl gündemi değiştirmesine izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Feryatları duysun

Deprem bölgesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin, 21 metrekare konteynerlerde yaşama tutunmaya çalıştıklarını vurgulayan Özçağdaş, eğitimle ilgili sorunları hatırlatmayı ve Tekin’e olan çağrısını sürdürdü. Özçağdaş, Tekin için “Cefâkar öğretmenlerimize ek özlük hakları veremiyorsa bile, en azından ‘Hak sahibi değilsiniz’ denilerek konteynerlerden çıkarılmasına engel olsun. Çifte mağduriyet yaşayan depremzede öğretmenlerin feryadını duysun” diye konuştu.