Paris 2024 Olimpiyatları'nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazanan milli atıcılar Yusuf Dikeç ile Şevval İlayda Tarhan, Gazeteciler Cemiyeti’nin konuğu oldu.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu ile takım antrenörü Osman Erdinç Bilgili’nin de bulunduğu ziyarete, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı’nın yanı sıra çok sayıda Cemiyet üyesi ev sahipliği yaptı.

Whatsapp Görsel 2024 08 09 Saat 20.05.17 05357878

Kıratlı: Ülke olarak size bir teşekkür borçluyuz

Milli sporcuların başarılarını kutlayan Kıratlı, “Ülkemiz ve Gazeteciler Cemiyeti adına size bir teşekkür borçluyuz. Hepimizi gururlandırdınız, başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.

Dikeç’in tüm dünyada bir sembol haline gelen hareketi için “Tüm olimpiyatlar boyunca fenomen hareketiniz konuşulacağa benziyor. Türkiye’yi ve atıcılık sporumuzu tüm dünyaya tanıttığınız için teşekkür ederiz” dedi. Kıratlı, basın camiasının her zaman yanlarında olduğunu da ekledi.

Whatsapp Görsel 2024 08 09 Saat 20.04.10 F63F3903

Dikeç: Ülkemizin tanıtılmasında rolüm olduğu için mutluyum

Tek eli cebinde silah atışıyla tüm dünyada popüler olan Milli Sporcu Yusuf Dikeç, ekipman kullanmaması ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Ekipmanlar beni rahatsız ettiği için kullanmak istemedim. Bu hareketim çok konuşuldu ama asıl öne çıkarılması gereken ülkemizin başarısıdır, ben sadece buna aracı oldum. Ülkemizin tanıtılmasında rolüm olmasından mutluluk duyuyorum.”

Tarhan: Hedefimiz altın madalya

Gelecek süreçte yoğun çalışma temposu içine gireceklerini ifade eden Şevval İlayda Tarhan ise 2028’de gerçekleşecek Olimpiyat yarışlarında altın madalyayı hedeflediklerini söyledi. Tarhan, “Bugünden itibaren yoğun olarak çalışmaya başlayacağız. Hedefimiz 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda altın madalyayı almak” sözlerini aktardı.

İlk olimpiyatından madalyayla döndüğünü söyleyen Tarhan, “Başarılı olacağımızı biliyorduk ama madalyayla ülkemize dönmek bizi çok gururlandırdı. Bunun için çok çalıştık. Bu süreçte ailem bana çok destek oldu. Yusuf abinin de arkamda olduğunu bilmek beni çok rahatlatıyor ve mutlu ediyor” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 08 09 Saat 20.06.10 0019E097

Eyüpspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürdü Eyüpspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürdü

Çolakoğlu: Bize çok büyük bir gurur yaşattılar

Konuşmasında takıma olan güvenini vurgulayan Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu ise Dikeç ve Tarhan’ın yanı sıra, bu başarının arka planında çok sayıda kişinin emeği olduğunu ifade etti. Çolakoğlu, “Önümüzde üç yarışma daha var. Şu anda, 2024 yılında uluslararası 17 madalya aldık. Arkadaşlarımızla birlikte bu sayıyı 23-24’lere çıkaracağımıza eminim. Başarılarıyla bize çok büyük bir gurur veren arkadaşlarıma, antrenörümüze bize bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Sporcuların başarısı, görüşmenin ardından pasta kesilerek kutlandı.

Whatsapp Görsel 2024 08 09 Saat 20.09.41 31B22F16

Muhabir: Cemre Polat