Genel

Yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla, son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirdi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Aktürk, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 541'e ulaştığı bilgisini paylaştı. 

"Anında ve misliyle verilen karşılık ile 42 terörist etkisiz hale getirildi"

Öte yandan, Suriye'de, harekat alanlarında oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini vurgulayan Aktürk, son bir haftada 13 taciz ve saldırı gerçekleştirildiğini, anında ve misliyle verilen karşılık ile 42 terörist etkisiz hale getirildiğini ekledi. 

Aktürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Böylece 1 Ocak 2023'ten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 704'e yükselmiştir. Ayrıca, bu hafta içerisinde de Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı bölgesinde sızma girişiminde bulunan teröristlere ait çok sayıda silah ve muhtelif cinste mühimmat ile çeşitli miktarlarda malzeme ele geçirilmiştir."