Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde bugün etkili olan sağanak yağışların, özellikle Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Trabzon, Sinop ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağını bildirdi. Özdemirci, hafta boyunca yurdun büyük bölümünde yağışların azalacağını, yalnızca Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği iç ve doğu bölgelerde yarından itibaren 3 ila 5 derece artış beklenirken, hafta sonuna doğru batı ve iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı ifade edildi.

H.K.G.'yi istismar davasında karar çıktı H.K.G.'yi istismar davasında karar çıktı

Özdemirci, İstanbul, Ankara ve İzmir'de önümüzdeki 3 gün boyunca yağış beklenmediğini belirtti. İstanbul'da sabah saatlerinde puslu ve parçalı bulutlu havanın hakim olacağını ve sıcaklıkların 27-28 derece civarında olacağını dile getirdi. Ankara’da ise parçalı bulutlu hava etkisini sürdürürken, sıcaklıkların 23-27 derece arasında seyretmesi bekleniyor. İzmir'de 3 gün boyunca az bulutlu bir havanın etkili olacağını ve sıcaklıkların 28-29 derece civarında olacağını kaydetti. 

Editör: Erva Gün