Türkiye ile ilişkileri ele alan Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis, Yunanistan ve Türkiye'nin gerginliklerden kaçınmak için gerekli koşulları yaratmaları gerektiğini belirtti. 

Öte yandan, iki ülke arasındaki ilişkilerde meydana gelebilecek "bir kazayı" futbolda kullanılan video yardımcı hakem uygulamasına (VAR) atıfta bulunarak değerlendiren Gerapetritis, "Ege üzerinde bir kaza olursa, bunu düzeltmek için VAR'ımız olmayacak" dedi. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, 28'inci Yıllık Economist Hükümet Yuvarlak Masa Toplantısı'nda Türkiye ile ilişkileri ele aldı.

Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak

Burada yaptığı konuşmada, Yunan-Türk diyaloğuna duyulan ihtiyaca dikkat çeken Gerapetritis, "Komşularımızla görüşebilme becerisi ülkemize bir hizmettir" ifadesini kullandı. 

Son olarak,"Ege üzerinde bir kaza olursa, bunu düzeltmek için VAR'a sahip olmayacağız" diyen Gerapetritis,  Ege üzerinde Yunan ve Türk savaş uçakları arasındaki "hava savaşlarının" sıfıra indiğini vurguadı. 

Editör: Esin Özdemir