Devlet Destekli Tarım Sigortaları'nın yaygınlaştırılması için ilk toplantı Batman'da yapıldı Devlet Destekli Tarım Sigortaları'nın yaygınlaştırılması için ilk toplantı Batman'da yapıldı

Cumhuriyet'ten Engin Deniz İpek'in haberine göre İstanbul Kadıköy'de bulunan bir binanın apartman yönetimi, bir firmaya devredildikten sonra aidatlar astronomik oranda arttı.  Aylık 13 bin TL kira ödeyen apartman sakinleri, kendilerinden istenen aylık 7 bin TL’lik aidata tepki gösterdi. 

Moda Mahallesi’ndeki 55 yıllık apartmanda asansör, su deposu, havuz, hidrofor gibi gider kalemini artırıcı sistemler bulunmuyor. Apartmanda herhangi bir hizmetlinin ya da güvenlik görevlisinin bulunmadığını belirten kiracılar, yüksek aidat bedeli karşısında aldıkları tek hizmetin haftada bir kez yapılan basit temizlik çalışmaları olduğunu söyledi.

Akal isimli bir yönetim firmasının apartman yönetimine getirildiğini bilgisini veren kiracılar, firmanın yasal boşlukları kullanarak yüzde 150’ye yakın bir zamla giriş katındaki daire için 3 bin 500 TL’ye, diğer daireler için de 6 bin 900 TL’ye çıkarttığını ifade etti. Şişirilmiş aidat karşısında şaşkına dönen kiracılar yönetimin, geçen kış sağlam olan kazan dairesinin bozulduğunu öne sürerek faturayı kiracılardan talep ettiğini, “ Ödemezseniz soğukta kalırsınız” dendiğini aktardı.

Editör: Ziya Burak Erol