Genel

Yüksek Seçim Kurulu'na Uluslararası Şeffaflık Ödülü

Yüksek Seçim Kurulu'na, Kolombiya'da düzenlenen Dünya Seçim Organları Birliği 6. Genel Kurul'unda "Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü" verildi. Törende ödülü alan YSK Başkanı Ahmet Yener, "Burada edindiğimiz izlenimlere dayanarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türkiye'de mükemmel bir seçim sistemi var" diye konuştu.

Abone Ol

Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), Kolombiya'da düzenlenen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel Kurul'unda "Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü" verildi.

Türk halkının diğer ülkelere oranla sandığa katılımının "oldukça yüksek" olduğunun altını çizen YSK Başkanı Ahmet Yener, "Biz de katılım yüzde 80'lerin altına düşmüyor. Bu husus da Türk halkının demokrasisine ne kadar sahip çıktığını gösteriyor. Çoğu ülkelerde yüzde 40 ile 50 arasında değişiyor." diye konuştu.

YSK Başkanı Yener: Türkiye'de mükemmel bir seçim sistemi var

A-WEB Genel Kurul Toplantısı'nda seçim kurulu temsilcileri ve akademisyenlerin, seçim sistemleri ve yapay zeka üzerine sunumlar yaptığını aktaran Yener, "Burada edindiğimiz izlenimlere dayanarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türkiye'de mükemmel bir seçim sistemi var" diye konuştu.

YSK Başkanı Yener, bir sonraki A-WEB Genel Kurul Toplantısı'nın Filipinler'de yapılacağını hatırlatarak, Türkiye'yi orada da en iyi şekilde temsil edeceklerini aktardı.