Bakan Şimşek: Deprem ve EYT nedeniyle bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor Bakan Şimşek: Deprem ve EYT nedeniyle bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor

Sinop’ta Sabahattin Ali Parkı yanına kurulan yöresel ürün pazarında satış yapan Erhan Dilli, “Fiyatlar aldı başını gidiyor. Ben müşterilere fiyat söylerken utanıyorum. Bir insanın bir tereyağına 500 lira vermesi ya da bir zeytine 250 lira vermesi açık söylemek gerekirse benim zoruma gidiyor" dedi. 

ANKA'dan Mustafa Usta'nın haberine göre, 3 gündür pazarda satış yapmaya çalışan esnaf Dilli, işlerin durgun olmasından dert yandı. Burada süt ürünleri satan esnaf, şunları söyledi: 

"Sütün litresi 30 lira olmuş. 30 litre sütün 15 litresinden ortalama 1 kilogram tereyağı çıkıyor. O yüzden minimum fiyatlar bu şekilde oluyor. Ekonomik açıdan 2- 3 yıldır çok sıkıntılı dönemdeyiz. İnanmazsınız, dönme dönemiyoruz. Yani hep bir yerden alıp, bir yere veriyoruz. Tereyağını 200 liraya aldık diyelim, bir daha almaya gittiğimizde 250, sonraki gitmemizde 300 liraya alıyoruz. Kazandığımız kâr marjımızı oraya yatırıyoruz. Bunun için ekonomik açıdan dönemiyoruz. Müşteriler de fiyatlara tepki gösteriyor. Tepki de göstermek de haklılar bence."

Editör: Esin Özdemir