Haber Merkezi - Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya hesabından, bu gece uzaya gidecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna ilişkin paylaşım yaptı. Prof. Dr. Özvar, paylaşımında,  "Tarihi bir heyecan içindeyiz. Üzücü günlerin ardından büyük bir gururu milletçe yaşamaya hazırlanıyoruz" diye belirtti. 

"Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı gururla uzaya uğurluyoruz"

Van'da 180 cerrahın katılımıyla "Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi" eğitim kursu başladı Van'da 180 cerrahın katılımıyla "Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi" eğitim kursu başladı

Tarihi bir heyecan içinde olduklarını kaydeden Özvar, şu ifadeleri kullandı: 

"Üzücü günlerin ardından büyük bir gururu milletçe yaşamaya hazırlanıyoruz. Bu gece ay yıldızımız ilk uzay yolcumuz ile birlikte uzaya çıkıyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı gururla uzaya uğurluyoruz. Başarılar Alper Gezeravcı. Türk üniversitelerinin yetiştirdiği havacılık ve uzay mühendisleri dünyanın saygın kurumlarında ve ülkemizin uzay çalışmalarında yer alıyor.

Bu yolculuk özellikle onları ve halen eğitimlerini almakta olan öğrencilerimizi eminim ki gururlandıracak ve daha çok motive edecektir. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak olan Alper Gezeravcı üniversitelerimizin bazı önemli deneylerini gerçekleştirecek. Bu çalışmalar için de kendisine başarılar diliyor, teşekkürlerimi sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi