Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. YÖK Başkanı Özvar, yerleştirme sonuçlarına göre, devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının yüzde 98,8, ön lisans kontenjanlarının yüzde 100'ünün dolduğunu bildirdi.

ÖSYM, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçların açıklanmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

Kontenjanların doluluk oranını aktaran Özvar, devlet üniversitelerinde yeni açılan "yapay zeka" ve "bilişim" programlarında boş kontenjan olmadığını belirtti.

Özvar'ın açıklamasında, şunlar kaydedildi: 

CHP'li Arpacı: "Kayıt ücreti eğitimde fırsat eşitliğine açıkça aykırıdır" CHP'li Arpacı: "Kayıt ücreti eğitimde fırsat eşitliğine açıkça aykırıdır"

"Sevgili adaylarımız, 2024 YKS yerleştirme sonuçları belli oldu. ÖSYM'nin 'sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden öğrenebilirsiniz. Tüm gençlerimizi tebrik eder, sonuçların hayırlı olmasını dilerim. Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ü doldu. Yeni açtığımız 'Yapay Zeka' ve 'Bilişim' programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı. Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması Türkiye’de yükseköğretime genç neslin erişebilir olduğunu gösteriyor. Kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin dikkatli bir incelemesine ve özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin ve raporlarının tahliline dayalı projeksiyonlar ürettiğimizi vurgulamalıyım."

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ise YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını şu ifadelerle duyurdu: 

"Kıymetli adaylar, 2024-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların sizler, aileleriniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt süreçleriyle ilgili açıklamaları dikkatle takip edin."

Editör: Esin Özdemir