Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İç cephemizi daha da tahkim ederek terörle mücadeledeki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Terör insanlık düşmanıdır. Terör hukuka, insan haklarına saldırıdır. Terör ve o maşaları tutan ellerle de mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 

Bakan Tunç, Ulus ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunan Tunç, "Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına yönelik bir saldırı. Bu saldırı, Türkiye'nin savunma sanayinde geldiği noktayı hazmedememenin bir göstergesi" ifadelerini kullandı.  

Öte yandan, terör saldırısında şehit olanlara bir kez daha Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır dileyen Tunç, söz konusu saldırının sadece şirkete değil topyekun milletin birlik beraberliğine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, milletin huzur ve güvenliğine yapıldığını vurguladı.

"İç cephemizi daha da tahkim ederek terörle mücadeledeki kararlılığımızı sürdüreceğiz" diyen Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör insanlık düşmanıdır. Terör hukuka, insan haklarına saldırıdır. Terör ve o maşaları tutan ellerle de mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Neredeyse 50 yıla yakın PKK terör örgütüyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu uğurda şehitler verdik. Güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak için çabalayan küresel güçlere karşı koyduk. Orada terör devleti kurulmaması için mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozdurmayacağız."

GÜNCELLEME - Çanakkale'de 4,3 büyüklüğünde deprem GÜNCELLEME - Çanakkale'de 4,3 büyüklüğünde deprem

Muhabir: Kağan Karacehennem