Yıllar ne çabuk geçiyor
Kardeşim ve meslektaşım Serdar Uluer’in eski ve yeni fotoğrafını görünce duygulandım
Spor Yazarlığına başladığı tarihte utangaç, büyüklerinin yanına gelmeye çekinen Serdar Uluer, şimdilerde emekliliğin tadını çıkarıyor.
2 kız çocuğu yetiştiren Serdar, bir dönem PTT’de futbol oynamış ve bu konuda bayağı ön plana çıkıp, transfer teklifleri bile almaya başlamıştı.
Ama, o “İlle de Spor Yazarı olacağım” diye tutturunca, soluğu aramızda almıştı..
Futbolu bilen ve bu konuda konuşma hakkına sahip olan Serdar Uluer, şimdilerde eşi ve kızları ile mutlu bir hayat yaşıyor.
İşte, o zamanki Serdar Uluer ile şimdiki Serdar arasındaki farkı siz bulun, artık.
Güzel işler de oluyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde kısa zamanda pek başarılı olacağını ummuyordum.
Zira, daha önceki Belediye Başkanlı 20 yıl gibi koltukta oturmuşluğu vardı.
Oradaki düşüncenin değişmesi, biraz zaman alması doğaldı.
Mansur Başkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına oturduktan sonra öyle güzellikleri ortaya çıkardı ki, bende sabit olan düşünce kısa zamanda yerini olumluluğa bıraktı.
Başkan Mansur birçok unutulanları gündeme getirmekle dikkat çekiyor.
En son işi, pislik yuvaası olan Çubuk barajından sonra, büyük Şampiyon ve tuşun kralı Yaşar Doğu’nun İsmetpaşa Uzunyol 41’de oturduğu evin müzeye dönüştürülmesi için kollar sıvadı. Talimatını efsane Ürgüp Belediye Başkanı, şimdinin Daire Başkanı Bekir Ödemiş’e verdi.
Ödemiş Başkan’da Yaşar Doğu’nun 8 Ocak’taki ölüm yıldönümünde müjdeyi verdi.
Evet, büyük Şampiyonun İsmetpaşa Uzunyol 41 numaradaki ev en kısa zamanda müze haline dönecek.
Zamanında yıkılan evin arazisi de Belediyeye geçtiği için, bu konuda da sıkıntı olmayacağı görüşündeyim. Bu büyük Şampiyonun Ankara’daki evi de en kısa zamanda müze haline dönüşecek.
Bunu gündeme getiren Başkan Mansur Yavaş’a ve Daire Başkanı Bekir Ödemiş’in bu konudaki çabaları için
Uğurlar olsun Berat
Her zaman, bir mabettir Gençlerbirliği kulübü.
Bu Başkent takımı, tahsilleriyle, centilmenlikleriyle, kavgadan uzak kalması ve yetiştirdiği futbolcularla futbol dünyamızda ilk sırayı aldıkları bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Son güzelliği Trabzonspor’a transfer olan Berat da gördük.
Öyle bir veda yazısı yayınladı ki, gözlerim yaşardı.10 yaşında yaşında girdiği Gençlerbirliği’nden 12 yıl sonra ayrıldı.
O kulüp ki, Türk futboluna büyük insanlar ve futbolcular hediye etmişti.
Hasan Polat, Orhan Şeref Apak, Halim Çorbalı, Zeynel Soyuer, Kemal Kaya, Tugay Özçeri, Oktay Arıca, Hasan Çengel, Ayhan Şarman, Kemal Kaya, Yüksel Doğanay, Orhan Yüksel, İhsan Temel, Mert ve İrfan Can gibi futbolcuları Türk futboluna hediye eden kulüp olan Gençlerbirliği’nde daha isimlerini hatırlayamadığım birçok futbolcuyu bu kulüp Türk futboluna sunmuştu, sunmaya da devam ediyor..
Son hediyesi ise Berat oldu.
3 lisan bilen, çeşitli defalar milli formayı giyen, Hacettepe Üniversitesinde okuyan ve futboluyla herkes tarafından takdir gören Berat, bundan böyle Trabzonspor formasını giyecek.
Böylesine büyük futbolcular ve yöneticileri Türk futboluna hediye eden Gençlerbirliği’ne buradan bir kez daha teşekkür ederken, Berat’ın yolunun açık olmasını dilerim.
Geçmiş olsun Şenes abi
Türk futbolunun unutulmaz spor adamlarından Şenes Erzik, şu günlerde sağlık sorunlarıyla boğuşuyor.
1942 yılında Giresun’da dünyaya gelen futbolumuzun bu unutulmaz adamı geçenlerde önemli bir ameliyat geçirdi ve kendisini Türk hekimlerinin eline teslim etti. Erzik büyüğüm şu günlerde evinde dinlenmeye çekildi.
Şenes Erzik abime geçmiş olsun deyip, en kısa zamanda yine aramıza dönmesini bekliyoruz.
SELÇUK YALÇINTAŞ
1947 doğumlu olan ve Ankaragücü’nün efsaneleri arasında yer alan Selçuk Yalçıntaş, bu takımın alt yapısında futbola başladı. 10 yıl boyunca Ankaragücü'nün formasını terleten efsane oyuncu 34 kez de Milli Takım formasını giydi. Selçuk Yalçıntaş, Ankara futbolunda Milli formayı en fazla giyen futbolcuların başında gelmekteydi. 15 Mart 1973 tarihinde İstanbul’da oynanan ve Ankaragücü’nün 8 kişiyle Fenerbahçe’yi yendiği tarihi maçta takım kaptanı olarak sahaya çıkan Selçuk Yalçıntaş o maçta Tatar Metin ve Erman Toroğlu ile birlikte hakem Muzaffer Sarvan tarafından oyundan atılmıştı. Yaklaşık 10 yıl Ankaragücü formasını giyen Yalçıntaş “Bastır Ankaragücü” efsanesini yaratan isimlerin en başında geliyordu. Yalçıntaş, daha sonra futbol yaşamının sonraki dönemlerinde ise Zonguldakspor, Beşiktaş ve Şekerspor’da oynadı. 63 yaşında vefat eden Selçuk Yalçıntaş İstanbul Beylikdüzü’ndeki Kavaklı mezarlığında toprağa verildi.
Doğru söze ne denir?
Güven kuş gibidir. Uçtu mu bir daha geri gelmesi zordur.