Genel

Yılın en lezzetli günleri başladı

“İtalyan mutfağı sofralarda: lezzetle sağlık bir arada” temalı Dünyada İtalyan Mutfağı haftası 13 – 19 Kasım arasında İtalyan lezzetlerini sevenlerle buluşuyor.

Abone Ol

DİCLE KAVAK EKMEKCİ - Her yıl farklı temalarla İtalyan yemeklerinin ilgililere sunulduğu Dünyada İtalyan Mutfağı haftası etkinliği “İtalyan mutfağı sofralarda: lezzetle sağlık bir arada” temasıyla başladı. Bu yıl sekizincisi düzenlenen İtalyan Mutfağı haftasında Ankara’da İtalyan lezzeti sunan birçok restoran haftaya özel menülerini ilgilere sunmaya devam ediyor. 
Ankara’da İtalyan yemeklerine ev sahipliği yapan restoranlarda yer alan ünlü şefler, hafta boyunca hazırladıkları İtalyan yemeklerinde lezzetin yanında sağlıklı ürünlerin ve yağların kullanımına dikkat çekiyor. İtalyan Mutfağı haftasına katılan restoranların birçoğunda gastronomiye gönül vermiş birbirinden ünlü İtalyan şeflerin ellerinden çıkan özel menülerin tadımı yapılabiliyor. Kahveden pizzaya, makarnadan tatlıya kadar İtalya’ya özgü birçok tat İtalyan lezzetlerini tatmak isteyenlerle buluşuyor. Tiramisu tadım tabakları, İtalyan açık büfesi, İtalyan köşesi, pizza sanatı gibi birçok konseptte ürünler ilgililere sunuluyor. Michelin Yıldızı şefler Türkiye’ye İtalyan lezzetlerini tanıtırken sağlıklı ürünlerle lezzetli İtalyan yemeklerini buluşturuyor.
MİCHELİN YILDIZI NEDİR? 
Michelin Yıldızı olağanüstü yemekler sunan restoranlara veriliyor ve her yerde beş kriter dikkate alınıyor, bunlar malzemelerin kalitesi, lezzetlerin uyumu, pişirme tekniklerine hakimiyet, şefin kişiliğinin yemek deneyimine yansıması ve en önemlisi, müfettişlerin ziyaretleri arasındaki tutarlılık. Bir Michelin Yıldızı: Restoran, kaliteli bir menüye sahip “kendi kategorisinde çok iyi” olarak kabul edilir ve mutfağı sürekli olarak yüksek standartlarda hazırlar. İki Michelin Yıldızı, mutfağın kişiliği ve yeteneği yemeklerinde gerçekten belirgin olduğunda verilir; yiyecekleri seçkin ve ilham vericidir. 
Üç Michelin Yıldızı, mesleklerinin zirvesindeki şeflerin üstün yemek pişirmeleri için verilen en yüksek ödüldür, pişirmeleri bir sanat formuna yükseltilmiştir ve bazı yemekleri klasik olma yolundadır. 
Ünlü şef Carlo Bernardini, İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında “Doğumunun yüzüncü yılında Diva Callas Sofrası” öğle yemeğini hazırlayarak ilgililere sunacak.
İtalyan Mutfağı eğitmeni, İtalya’da 2004 yılında Michelin Yıldızı alan Şef Michele Serafini ise hafta boyunca çeşitli etkinliklerle lezzet şovu gerçekleştirecek. 
İTALYAN MUTFAĞININ EŞSİZ LEZZETLERİ ANKARALILARA SUNULUYOR
İtalya Büyükelçiliği tarafından organize edilen İtalyan Mutfağı haftası, ülkemizi İtalyan tatlarıyla tanıştırmayı ve lezzetli tatları sağlıklı ürünlerle buluşturarak İtalyan yemeği meraklılarına sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda en lezzetli İtalyan tatlarını Başkentlilere sunmak isteyen restoranlar hafta boyunca ilgilileri ağırlıyor olacak.
ANKARA HİLTONSA 
Açık Büfe İtalyan lezzetleri İtalyan Mutfağı Haftası boyunca sizlerle. 
1ARADA LOCANDA  
İtalyan Mutfağı’nın lezzetleri sizleri bekliyor.  
BOSCO CAFFÈ E TİRAMİSÙ 
17-18-19 Kasım tarihlerinde saat 14.00-18.00 arası İtalyan Mutfağı Haftası’na özel “Tiramisu Tadım Tabağı” Kavaklıdere şubemizde! 
CAFE DES CAFES 
KAVAKLIDERE 
İtalyan Mutfağı Haftası boyunca özel İtalyan set menü! 
DİVAN ANKARA 
İtalyan Gastronomi deneyimi İtalyan Mutfağı Haftası boyunca 12.00-14.00 arasında set menü öğle yemeği ile sizleri bekliyor.  
Divan Brasserie’lere özel İtalyan lezzetleri İtalyan Mutfağı Haftası boyunca yine sizlerle! 
DOUBLE ZERO PİZZERİA 
İtalyan Mutfağı’nın lezzetleri sizleri bekliyor. For the flavors of the Italian Cuisine.  
GİOTTO LA BOHEME 
İtalyan Mutfağının eşsiz lezzetleri için... 
GRANO ATAKULE 
“Italian Breakfast / Cappuccino e Cornetto” konsepti ile İtalyan Mutfağı Haftası boyunca “Cappuccino ve Kruvasan” alımlarında %25 indirim. 
LAVARESAHNE 
İtalyan Mutfağı Haftası boyunca çok özel etkinliklerimiz için takipte olun!  
MACRO CENTER 
İtalyan ürünlerinden oluşan “Italian Corner”, Ankara’nın tüm Macrocenter’larında. 
LUİGİ’S RİSTORANTE BAR 
İtalyan Mutfağının tarifsiz lezzetleri için bekleriz.  
MOZZ 
İtalyan Mutfağı Haftası’nda İtalyan mutfağının iki ikonik lezzeti, “Napolitan Pizza” ve “Tiramisu” bir arada!   
ROKO DONDURMA 
İtalyan Mutfağı Haftası’na özel Tiramisu, Panettone, “Baba” ve birbirinden lezzetli sürpriz İtalyan tatlıları ve kahve çeşitlerimizle buradayız!  
Birbirinden lezzetli İtalyan dondurma ve kahve çeşitlerimizle İtalyan Mutfağı Haftası’nı tüm Ankara şubelerimizde kutluyoruz. 
JW MARRİOTT  
“İtalyan Üzümleri ve İtalyan Mutfağı Eşleşmesi - Özel Tadım Yemeği”; 15 Kasım Çarşamba 2023 Saat: 19.30; JW Marriott Ankara  
PİZZERİA ALLA TORRE 
İtalyan Mutfağı Haftası’na özel indirimli öğlen menümüz için hergün 12.00-17.00 arası bekliyoruz.  
VİCOLO ITALİANO 
İtalyan Mutfağı Haftası’nda birbirinden lezzetli İtalyan yemeklerimizi tatmaya gelen siz müşterilerimize birer kadeh prosecco ikramımız olacaktır.  
Vİ VENTO ITALİANO 
İtalyan Mutfağı Haftası’na özel; “Ossobuco con Risotto alla Milanese” & “Grano Padano DOP Parmesan tekerinde taze makarna”; Hafta boyunca özel %10 indirim için kod: ventoXitalia  
WİNE POİNT 
İtalyan Mutfak Haftası boyunca “Italian corner” ve tüm İtalyan ürünlerinde % 20 indirim!