"İsrail'in Lübnan'a saldırıları, bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşaması" "İsrail'in Lübnan'a saldırıları, bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşaması"

İçişleri Bakanı Ali YerlikayaYunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides'i arayarak Yunan botlarının Türk karasularını ihlalinden duyulan rahatsızlığı bildirdi. 

Bakan Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile akşam saatlerinde, Yunan botlarının Türk karasularını ihlaline ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Yapılan görüşmede Bakan Sayın Yerlikaya, Yunan Sahil Güvenlik botlarının karasularımızı ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti ve iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine önem verildiğini, olayın siyasi bir yönü bulunmadığını, yaşanan ihlallerin tekrarlanmayacağını belirterek konuya ilişkin hemen inceleme başlatıldığını ve gelişmelerden Türk makamlarının bilgilendirileceğini ifade etti."

Editör: Esin Özdemir