CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor

Haber Merkezi - İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamada bulundu. Kiliseye gelen kar maskeli iki kişi tarafından ateş açılması sonucu ayine katılanlar arasında bulunan Tuncer Murat Cihan'ın hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin iki kişi gözaltına alındı. 

"DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz"

İçişleri Bakanı Yerlikaya saldırı sonrası düzenlenen operasyona ilişkin şu bilgileri kaydetti: 

"Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak ise saat 22.00'de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklunun DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz. Olayın üzerinden 12 saat bile geçmeden her iki katil zanlısını yakalayan İstanbul Emniyetimize, kahraman polislerimize teşekkür ediyorum

Biz, Türkiye'nin huzuru diyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine ulusal olsun, uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kastedenlere asla ama asla göz açtırmayacağız. Hayatını kaybeden vatandaşımıza, ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum" sözlerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, IŞİD'e yönelik 1 Haziran 2023'ten bugüne kadar toplam 1046 operasyon yaptıklarını, gözaltına alınan 2 bin 86 şüpheliden 529'unun tutuklandığını, 404'ü hakkında ise adli kontrol kararı alındığını ekledi.

Editör: Haber Merkezi