Güncel

Yerine kayyum atanan TSYD Başkanı Tongsir: Seçimle geldik, seçimle gideriz

İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanan TSYD'de görevden uzaklaştırılan Başkan Oğuz Tongsir, "Tedbir olarak geçici bir süre uzaklaştırıldım. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz" dedi.

Abone Ol

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin mayıs ayında yapılan başkanlık seçimini kazanan Başkan Oğuz Tongsir, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Karara gerekçe olarak seçimde Anadolu’dan oy kullanmak için İstanbul’a gelen üyelerin usulsüz şekilde davet edilmesi gösterildi. 

"Hiçbir üyemiz satın alınamaz, oyunu peşkeş çektirmez"

Halk TV'nin haberine göre kayyum kararının ardından bir açıklama yapan Oğuz Tongsir, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli üyem, seçimi kaybetmiş malum kişilerin sosyal medyada yaptığı asılsız ihbar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir tedbir olarak geçici bir süre TSYD Başkanlığı’ndan uzaklaştırılmış bulunuyorum. Derneğe kayyum atanmıştır. Anadolu'dan gelen gazeteci arkadaşların usulsüz bir şekilde Genel Kurul’a davet edildiği ve seçimi böyle kazandığım iddia edilmektedir. Hiçbir üyemiz satın alınamaz, oyunu peşkeş çektirmez. Anadolu'dan başlayan hamleyi çekemeyenler sonunda dersini gene alacaktır. Bu kısa süreçte gene Levent'te olacağımı bilmenizi isterim. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Sevgi ve saygılarımla"

Ne olmuştu?

Türkiye Spor Yazarları Derneği Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda mevcut başkan Oğuz Tongsir, 499 oy alarak tekrar başkan olmuştu.

İstanbul'da yapılan Genel Kurul'da, Tongsir'in rakibi İsmail Er ise 196 oyda kalmıştı.

Seçimi kaybeden bir grubun sosyal medya üzerinden dile getirdiği iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmıştı.

Seçimli Genel Kurul'da Oğuz Tongsir'in rakibi olan İsmail Er ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TSYD tesislerine eşinin başı kapalı diye alınmayan emekçi spor yazarlarının başına gelen talihsiz kötü olayı Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı takip etti, usulsüzlük ve hukuk dışı davranıldığı kararını alarak başkanı görevden aldı" iddiasını dile getirdi.