ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, Cumhuriyet tarihinin Ankara'daki ilk parkı Güvenpark'ın, yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, ABB, Altındağ Belediyesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) işbirliğiyle 15 Ekim'de Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenecek "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerleri Anlama Çalıştayı" dolayısıyla Gazi Park Atatürk Orman Çiftliği'nde basın toplantısı düzenlendi.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, burada yaptığı açıklamada, 2013'te kurdukları dernek çatısı altında 500 gazeteci ile 50 ilin kültürel değerlerini yerinde görmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

YEE tarafından geliştirilen "Türkçe Yeterlik Sınavı" 36 ülkede yapıldı YEE tarafından geliştirilen "Türkçe Yeterlik Sınavı" 36 ülkede yapıldı

Etkinlikte konuşan ABB Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, kentin simgesi haline gelen Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı sınırlarında, Roma Tiyatrosu, Arkeopark ile Ankara Kale'sinde yürüttükleri çalışmaları içeren sunum yaptı.

Çalıştayla, Ankara'nın geçmişini ele alacaklarını, Ankara'da onaylanmış 700 civarında arkeolojik alan ile 2 bin 500'e yakın tescilli yapı bulunduğunu aktaran Ödemiş, "Bunların hepsini ABB belirlemedi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunca belirlemiştir. UNESCO listesinde 5 alanımız var. Biz, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ile hazırladığımız dosyayla bir alanın daha UNESCO'ya eklenmesini önerdik. Atatürk Bulvarı'nı Ulus Meydandan alarak Çankaya Köşkü'ne bağlıyoruz. Bu alanın adı da 'Bir bulvar üzerinden Cumhuriyet felsefesi'dir. Cumhuriyet'in kuruluş felsefesini, bir bulvar üzerinden okuyabilirsiniz." diye konuştu.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ödemiş, bir gazetecinin, Cumhuriyet tarihinin Ankara'daki ilk parkı Güvenpark'ta yürütülen restorasyon çalışmalarının ne zaman sona ereceğine ilişkin soruya, "Güvenpark'ın 29 Ekim'de kesin açılışı var. Güvenpark'ın içine şimdi girdiğinizde bitmiş halini görebilirsiniz." yanıtını verdi.

Kaynak: aa