Sağlık

Yenidoğan soruşturmasında bir üniversite hastanesinin de adı geçiyor

Soruşturmada tutuklu bulunan isimlerden birinin teknik takipte Beykent Üniversitesi Hastanesi'nde yenidoğan doktoru olarak çalışan Hayrettin Yıldız ile konuştuğu, bu konuşmanın detaylarını elebaşı Fırat Sarı'ya aktardığı belirlendi.

Abone Ol

Yenidoğan çetesi elebaşı olduğu belirtilen Fırat Sarı’nın iddianameye yansıyan telefon tapelerinde Beykent Üniversitesi Hastanesi'ndeki yenidoğan doktoru Hayrettin Yıldız’ın ismi geçiyor. Skandal konuşmalar iddianameye, "Ama Beykent'e gitmemişler Hayrettin'e sordum haberi yok..." şeklinde geçiyor.

Soruşturmada tutuklu bulunan isimlerden birinin teknik takipte Beykent Üniversitesi Hastanesi'nde yenidoğan doktoru olarak çalışan Hayrettin Yıldız ile konuştuğu, bu konuşmanın detaylarını elebaşı Fırat Sarı'ya aktardığı görüldü.

Fırat Sarı, baskından sonra Hayrettin Yıldız'ı arıyor ve Beykent Üniversitesi Hastanesi'ne baskın olup olmadığını soruyor.

İddianamede adı geçen Hayrettin Yıldız, bebekleri öldüren çetenin en fazla çalıştığı Özel Avcılar Hospital ve Özel Şafak Hastanesi'nde çalıştı.

Öte yandan ailelerin de söz konusu doktordan şikâyetçi oldukları öğrenildi. Sabah gazetesinde aktarılana göre, Eylül 2022'de Beykent Üniversitesi Hastanesi'nde doğum yapan bir anne, çocuğunun 11 gün boyunca solunum sıkıntısı denilerek yoğun bakımda tutulduğunu epikriz raporunda entübede 6 gün kaldığının yazıldığını fakat kendilerine entübe süresinin 3 gün olduğu bilgisinin verildiğini söyledi. Hemşirenin 2. gün 'Bebeğiniz ne kadar güçlü entübe borusunu kendisi çıkardı' bilgisini vermesinden sonra uzman doktorun asla bunu kabul etmemesi 'Hemşire uydurmuş' demesi ailenin şüphesini çekmiş. 11 gün boyunca hastane kapısından ayrılmayan aile nihayet bebeklerini 12. gün alabildi. Bununla birlikte farklı bir aile de Uzman Doktor Hayrettin Yıldız hakkında aile savcılığa şikâyet başvurusu yaptı