Politika

"Yenidoğan Çetesi"ne ilişkin konuşan AKP'li Çelik: Şok etkisi yarattı

"Bu cinayet şebekesinin hak ettiği cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Abone Ol

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kamuoyunun "yenidoğan çetesi" olarak adlandırdığı İstanbul’da yeni doğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek ihmallerle ölmelerine neden olan çeteye ilişkin, "Bizi son derece üzen, birkaç gündür uyutmayan bu hadise karşısında maalesef ortaya çıkan tablo, bu cinayet şebekesinin diyalogları, ortaya çıkan konuşmaları herkeste bir şok etkisi yaratmıştır" dedi. Çelik, "Cinayet şebekesinin tüm uzantılarını ortaya çıkarırız ve hak ettikleri cezayla karşılaşmaları için her türlü mücadeleyi veririz" ifadelerini kullandı.

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki Asım Savaş Spor Salonu'nda düzenlenen AKP Sarıçam 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Ömer Çelik, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, olayın yakından takipçisi olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı hastanelerin, yeni doğan ünitelerinde bir çetenin, bir cinayet şebekesinin, çıkar elde etmek için yeni doğan bebekleri öldürdükleri, ölümlerine sebebiyet verdikleriyle ilgili haberleri her bakımdan hassasiyetle takip ediyoruz. Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ile bu konuyu son derece yakından takip ediyor. Parti olarak da biz konunun son derece yakından takipçisiyiz. Bizi son derece üzen, birkaç gündür uyutmayan bu hadise karşısında maalesef ortaya çıkan tablo, bu cinayet şebekesinin diyalogları, ortaya çıkan konuşmaları herkeste bir şok etkisi yaratmıştır. Bu cinayet şebekesi sağda solda tehditler savurmaya da devam ediyor. Bunların hiçbirine biz taviz vermeyeceğiz. Bu cinayet şebekesinin bütün uzantılarını ortaya çıkartırız ve hak ettikleri cezayla karşılaşmaları için her türlü mücadeleyi veririz. Bunun her yönüyle araştırıldığını, bunun her bakımdan ele alındığını bir kere daha ifade etmek isterim. Kaybettiğimiz yavrularımız, bebeklerimiz için çok üzgünüz. Bu cinayet şebekesinin hak ettiği cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız."