Güncel

Yeniden Refah'tan 'anayasa' çıkışı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılmasına karşı olduklarını belirterek, Türkiye’nin bugün anayasa değişikliği değil, üretime yönelme ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yürüttüğü ekonomi programını eleştiren Kılıç, işsizlik sayısında artış yaşandığını söyledi, acilen üretime yönelme çağrısında bulundu.

Suat Kılıç, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın bugün Fatih Erbakan'a yaptığı ziyareti anımsatarak, "TBMM'nin yeni yasama yılında DEVA Partisi, Yeniden Refah Partisi ve diğer siyasi partilerin, Meclis'te yapılacak çalışmalarla Türkiye'nin gündemine daha fazla tesir etmeleri, insanlarımızın refahına daha fazla katkı sağlayacak işbirliklerini geliştirmeleri fikir alışverişinde bulunulmuştur" diye konuştu.

"Türkiye'nin bugün ihtiyacı bu değildir"

Bir gazetecinin HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4'üncü maddesinin kaldırılmasına ilişkin tepki çeken açıklamaları hatırlatarak partisinin bu konudaki yaklaşımını sorduğu Kılıç, "YRP, Anayasa'nın bir, iki, üç ve dördüncü maddelerinin tartışmaya açılmasına olumlu yaklaşmamaktadır" diye konuştu.

Türkiye'de anayasa değişimini herhangi bir partiye göre yapmanın mümkün olmadığını ifade eden Kılıç, Anayasaların temel metinler ve toplumsal sözleşmeler olduğunu belirtti.

Anayasanın, toplumun heyecan ve hissiyatını yansıtan ve herkesi bir arada tutan maddeleri içermesi gerektiğine vurgu yapan Kılıç, şunları kaydetti:

"Anayasa TBMM'de yapılacak olsa, TBMM'de oylandıktan sonra referanduma da taşınacak olsa toplumun genelinin görüşlerini yansıtmak mecburiyetindedir. Elbette ki hiçbir beşeri metin, kutsal değildir. Hiçbir beşeri metin kusursuz da değildir, eksiksiz de değildir. Yüz maddenin doksan dokuzuna katılır, birinden rahatsızlık duyabilirsiniz. Bu herkes için geçerlidir. Öyleyse ortak uzlaşıyı, mutlak mutabakatı değil ama çoğunluğun uzlaşışını yansıtan ve bizi bir arada tutan anayasa metinlerine sahip çıkmak hepimiz için gerekliliktir. Türkiye'nin başkentini, resmi dilini, milletin temel değerlerini, devlet şeklimizin Cumhuriyet olduğunu tartışmanın hiç kimseye, hiçbirimize bir faydası yoktur. Dördüncü maddeyi ortadan kaldırmak, diğer üç maddeyi tartışmaya açmak anlamına gelecektir. Türkiye'nin bugün ihtiyacı bu değildir. Türkiye'nin bugün için ihtiyacı anayasa tartışmalarına girmek de değildir."