Güncel

Yeniden Refah'lı Yusuf Aktaş, sunucu Damla Doğan Tuncel'i sansürlü paylaştı

Yeniden Refah Partisi'nin Mali İşler Başkan Yardımcısı Yusuf Aktaş, X üzerinden “Kadının beyanı Esastır gitti, Kadının Kanıtı esastır geldi” yazdı. Kullandığı videoda SZC TV editör ve sunucusu Damla Doğan Tuncel’in yüzünü mozaikleyen Aktaş'a tepki geldi.

Abone Ol

Haber Merkezi - SZC TV'nşn haftasonu ana haber bültenini sunan Damla Doğan Tuncel, 'sansür' şko yaşadı. Cumartesi akşamı sunduğu bültende Tuncel, gece yarısı kararnamesi hakkında "Kadının beyanı gitti, kanıta dayalı politika uygulanacağı açıklandı" haberini verdi. Tuncel'in sunduğu haberi paylaşan Yeniden Refah Partisi'nin Mali İşler Başkan Yardımcısı Yusuf Aktaş, X hesabından: "6284 Sayılı İstanbul sözleşmesinin uzantısı olan kanun maddelerinden Kadının beyanı Esastır gitti!!! Kadının Kanıtı esastır geldi!!! Kanıt olmadan sadece beyanla insanların hayatını mahfedemeyecekler artık!!! Yaşa Fatih Erbakan" ifadesini kullandı. Videoda sunucu Damla Doğan Tuncel'i mozaikleyerek paylaşan Aktaş, tepki topladı.

Tuncel bu paylaşıma, hem sosyaal medya üzerinden hem de canlı yayındaki haber bülteninden tepki gösterdi. Aktaş'ın paylaşımını alıntılayan Tuncel: "Tam da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli bir kazanımı olan "Kadının beyanı esastır" ilkesini hiçe sayan bir kararnamenin haberini sunduğum bu paylaşımda, parti yetkiliniz tarafından mozaiklenmem parti politikanızın bir gereği midir? Düzce milletvekili adayınız Çiğdem Kulalı Seçkin’in fotoğrafının gölgelenmesi örneğini de göz önünde bulundurduğumuzda, kadının sözünün yanı sıra yüzünü de hiçe sayan bu paylaşımı, partinizin misyonu ve vizyonu kapsamında nasıl değerlendiriyorsunuz?" diyerek  Yeniden Refah Partisi genel başkanı Fatih Erbakan'a seslendi.