Haber Merkezi Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Erzincan'ın İliç ilçesi Çöpler köyündeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasında,  9 işçinin toprak altında kaldığını hatırlattı. 

Siyanürle altın aramanın sorunlu bir yöntem olduğunu belirten Bekin, "Ülkemizin geleceğini mahveden siyanürle altın arama yöntemine bir an evvel son verilmelidir" dedi. 

Öte yandan, maden sahasının çevresel birçok risk taşımasına rağmen olumlu ÇED raporu düzenlendiğine dikkat çeken Bekin, şu ifadeleri kullandı: 

"Gerekli denetimlerin yapılmadığını, yapılan tüm suç duyurularının ise takipsizlikle sonuçlandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Siyanürle yapılan altın aramanın çevreye zarar verdiği ve bunun TCK'da 'çevreyi kasten kirletme' suçuna vücut verdiği kanaatindeyiz."

Bekin, siyanürle altın aramanın neden olduğu sorunları da aktararak, Avrupa ve Amerika'da bu yöntemle altın aramanın yasak olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Kocaeli Kuzey Hızlı Raylı Sistemi Hattı) İnşallah bu önemli projeyi 2028 yılında hizmete vereceğiz." Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Kocaeli Kuzey Hızlı Raylı Sistemi Hattı) İnşallah bu önemli projeyi 2028 yılında hizmete vereceğiz."

Editör: Haber Merkezi