Haber Merkezi Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla,  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya bir süre önce başlandığını hatırlattı.

Ayasofya-i Kebir Camii'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait olduğunu söyleyen Aşıla,  "86 yıl sonra zincirlerini kırdığımız Ayasofya'nın üst katlarını müzeye çeviren Kültür Bakanlığı, Ayasofya'dan elini derhal çekmelidir. Sen hangi yetkiyle bir anda üst katları müzeye çeviriyorsun?" dedi.

Öte yandan, Ayasofya'nın, Fatih Sultan Mehmet'in, kıyamete kadar cami olarak kalmasını istediği vakfiyesi olduğunu belirten Aşıla, yeni uygulamayla birlikte "Ayasofya'nın sessizce müzeye dönüştürülme tehlikesinin yaşanacağını ve yakın zamanda küçük çaplı ayinlerin de başlayabileceğini" ileri sürdü. 

Kırklareli'nde valilik ve belediyenin sünnet ettirdiği çocuklar için şölen düzenlendi Kırklareli'nde valilik ve belediyenin sünnet ettirdiği çocuklar için şölen düzenlendi

Editör: Haber Merkezi