Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yeni atamalar yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atamalara göre  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü değişti. 11 Ağustos 2023 tarihinden bu yana görev yapan Erkin Yılmaz'ın görevine son verilirken, yeni Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü, birçok dizi ve sinema filminin senarist ve yapımcılığını üstlenen Birol Güven oldu. Güven'in yıllar boyunca Çocuklar Duymasın dizisinde çalıştığı oyuncu Tamer Karadağlı ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak  11 Ağustos 2023 tarihinden beri görev yapıyor.

5C8D647845D2A09E00976Be4

Kültür ve Turizim Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise, Birol Güven'i sosyal medya hesabından şu sözlerle tebrik etti: "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Sinema Genel Müdürü olarak atanan Birol Güven'i tebrik ediyor görevinde başarılar diliyorum. Türk sinema, dizi ve film sektörünün hem iç hem dış pazarda gelişmesine, tarihi, kültürel ve toplumsal değerlerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasına önemli katkılarda bulunacağına inancım tamdır. Görevi devreden değerli çalışma arkadaşım Erkin Yılmaz’a bugüne kadar profesyonelce yürüttüğü başarılı çalışmaları ve Türk sinema sektörünün gelişmesi yönündeki değerli katkıları için teşekkür ediyor, Telif Hakları Genel Müdürü olarak atandığı yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Bakanlığımıza ve sektörlerimize hayırlı olsun."

Kararnamede yer alan diğer atamalar ise şu şekilde: Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Hursit Yıldırım, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yonetim Kurulu Baskanlığına Ahmet Türkoğlu, Masak Başkanlığına Hasan Kaymak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne Ekrem Candan ve TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt getirildi.

Editör: Haber Merkezi