Güncel

Yeni Şafak yazarından şehit evi yorumu: "Dokunulabilir, hissedilebilir bir yoksulluk var o fotoğrafta"

Kuzey Irak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Tokatlı Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın baba evinin sosyal medyada da yer bulan görüntüleri üzerine Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan fotoğrafı köşesine taşıdı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan Tokatlı Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın baba evinin sıvasız ve bakımsız fotoğrafını köşesine taşıdı. Fotoğraftaki ev için "Dokunulabilir, hissedilebilir bir yoksulluk var o fotoğrafta. İnsanın canını acıtacak kadar yoksulluk" diyen Kılıçarslan dünyanın her yerinde yoksul sınıfların bedel ödediğini kapitalizmin etkisinin artmasıyla sınıflar arası ayrımın daha da belirginleşeceğini söyleyerek, sosyal devletin önemini ve sınıflar arasındaki farkın azaltılması gerektiğini belirtti.

Kılıçarslan'ın yazısı şu şekilde: 

"Şu “Zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir” salt Türkiye’ye mahsus bir gerçek değil aslında. Bütün dünya için bu böyle. Hatta Türkiye’de “sınıflar arası geçişkenlik” hala çok zor olmadığı için “sınıf ayrımını” gördüğümüz alanlar nispeten çok fazla da değil. Fakat kapitalizm turbolaştıkça ve insanları eze eze yoluna devam ettikçe bu ayrımı daha çok hissedecek, daha çok farkına varacağız" 

"Sovyet Rusya’yı yahut Küba’yı falan “sınıfsız toplum” zanneden ahmaklara anlatacak sözüm yok. O yüzden dümdüz söyleyeceğim. İnsanın olduğu yerde sınıf olacak ve dolayısıyla “sınıf ayrımı” da var olmaya devam edecek. Burada yapılabilecek şey “sınıfsız toplum ütopyası” kurgulayıp olmayacak bir şeyin peşinde koşmak değil. Sınıfsal ayrımları en düşük hale getirmeyi bir bakıma “sosyal devlet” olmanın olmazsa olmaz şartı olarak konuşmaya başlamazsak alınacak mesafe yok bana kalırsa."