Diyarbakır'da nefes borusuna şeker kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı Diyarbakır'da nefes borusuna şeker kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

2016 öncesi ehliyetlerin son kullanma tarihi yılbaşından itibaren dolacak. Eski ehliyet kullanımının tespit edilmesi durumunda ise 12 bin lira cezai işlem uygulanacak. 

Yenileme işlemleri için toplam 15 TL ödenmesi gerekirken, vatandaşlar genellikle internet üzerinden işlem yapmayı tercih ediyor. Ancak, dijital vergi dairesi yalnızca 13 TL'lik kâğıt bedelini kabul ediyor ve 2 TL'lik vakıf bedeli için bankaya gitmek gerekiyor. Bu durum, uzun kuyruklar ve karmaşık işlem süreçleri nedeniyle vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Şikâyetler sosyal medyada artarken, birçok kişi bu bürokratik zorlukların giderilmesini talep ediyor. Konuyla ilgili şikâyetlerden birinde; “Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasından işlem yaparak ehliyet yenileme problemi yaşıyorum. 13 TL ehliyet yenileme ücreti görünüyor. Ücreti yatırıp nüfus dairesine gidince sıra numarası alıp sıra geldikten sonra ücret eksikliği sebebiyle işlem yapılmadan yeniden ücret ödemek için tekrar bankamatiğe gitmeniz lazım. Aksilik tekrar devam ediyor, 5 TL kabul etmiyor bankamatikler, 20 TL de kabul etmiyor, para üstü veremediği için… Ciddi bir zaman kaybı yaşıyorum. Tek yapılması gereken direkt bankadan işlem yapılması. Bu sorunun çözülmesini, daha iyi bir hizmete dönüşmesini ve insanlara zorluk ve zaman kaybından daha çok zaman kazandırmak ve kolaylaştırılabilecek bir düzen sağlanması lazım” deniliyor. Bir başka yorumda ise “Online ehliyet değişim bedeli 13 TL ödedim ama 2 TL polis vakıf payı online yatmıyor ve bankaya gidilmesi gerekiyor. Çok saçma, uyarı yok, 2 TL için uğraş dur, bankaya gidiyorsun ayrı ayrı alamadıkları için yeniden yatırmanız gerekiyor” açıklaması yapılıyor.

Editör: Ziya Burak Erol