Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti İnsan Hakları Bakanı Ali el-Deylemi, Suudi-BAE koalisyonunun Yemen'e karşı savaşının başlamasından bu yana, koalisyon güçlerinin doğrudan saldırılarında sekiz bin Yemenli çocuğun hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi

Haber Merkezi -  Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti İnsan Hakları Bakanı Ali el-Deylemi, Suudi koalisyonunun Yemenli çocuklara karşı suç işlemeye devam ettiğini vurguladı.

el-Deylemi, Yemenli çocukların doğrudan ve dolaylı olarak öldürülmesinin de devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

Uluslararası insan hakları örgütleri Yemenli çocuklar için herhangi bir işlem yapmamış ve bu konu bu kuruluşlarda skandala yol açmıştır.

Suudi Arabistan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer birçok ülkenin desteğiyle Mart 2015'ten bu yana Yemen'e askeri saldırı düzenledi ve ülkeyi kara, deniz ve havadan abluka altına aldı.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'deki savaş çığırtkanlığı, yüzbinlerce Yemenlinin ölümüne ve yaralanmasına ve 4 milyondan fazla insanın yerinden olmasına yol açtı.